koningshof Beetsterzwaag
koningshof Beetsterzwaag

Ingezonden: Koningshof tekortgedaan

Nieuws

Over hoe idealen door ouderwetse politiek vermalen worden. Voorafgaand aan de verkiezingen van maart jl. vroeg ik alle politieke partijen in Opsterland naar hun standpunt inzake De Koningshof. Een volmondig ja kreeg ik van iedereen, behalve van Opsterlands Belang, die zelfs ja en nee formuleerden.

Mienskip is een gekoesterd begrip, maar tevens een schaamlap. In de politieke praktijk van alledag stelt dit niets voor. Stichting De Koningshof is al vier (!) jaar bezig om Mienskip vorm te geven. Dit heeft men gedaan door een uitermate logisch en zinvol plan op te stellen voor de bouw van woningen voor ouderen; met alleen maar voordelen: doorstroming, samenwonen, samenleven. En dat op menselijke schaal en betaalbaar. 

Na de complimenten in ontvangst te hebben genomen, heeft de Stichting per saldo vooral tegenwerking ervaren. Ambtenaren werden ingeschakeld, weer andere ambtenaren, andere bezwaren, nog meer bezwaren. De beleidsbepalers bleven afzijdig. Dit mag de politiek zich aantrekken. Gaandeweg het traject bleek dat de gemeente tot een openbare aanbesteding diende over te gaan. 

Wat een ontdekking. Is men dan zo weinig op de hoogte van regels en regelgeving? Immers, als de politieke wil er is, dient de ambtenarij te faciliteren. Men heeft zich in het verleden wél gecommitteerd aan De Koningshof en daarna door stroperigheid en angst voor verantwoordelijkheid dit plan in feite afgeschoten. 

De diverse aannames, suggesties en besluiten zijn  zo ingewikkeld dat niemand meer verantwoordelijk is. Niemands schuld. Dat hebben alle partijen laten gebeuren. Men is in gebreke gebleven. De Mienskip verdient beter.

Jan Pieter Visser
(belanghebbende; geboren in 1945)
Beetsterzwaag

Meer SA!

D
RWF is na nipte zege op Twijzel veilig Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 15 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31