Burgemeester Ellen van Selm.
Burgemeester Ellen van Selm. Sietse de Boer

Purmerend kiest met Van Selm voor verbinder

Nieuws

URETERP De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Purmerend ziet in Ellen van Selm (58) een burgemeester met een verbindende kracht, empathisch vermogen en vertrouwenwekkend voorkomen, zo vertelde voorzitter Natalie Saaf donderdagavond. “De vraagstukken van een stedelijke omgeving zijn dan misschien nieuw voor haar, maar haar nieuwsgierigheid, betrokkenheid en bestuursstijl gaan haar hierbij laten slagen.” De vertrouwenscommissie had keus uit dertien kandidaten. 

Direct na de voordracht werd er vanuit de raadzaal in Purmerend een live verbinding gelegd met Ureterp waarna Ellen van Selm de eerste woorden sprak tot haar nieuwe gemeenteraad.

Ellen van Selm, nu nog burgemeester in Opsterland, klinkt op vrijdagochtend nog beduusd. Op donderdagavond kwam het bericht dat ze is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Purmerend. “Het overvalt je uiteindelijk toch. Het voelt nog enigszins raar.”

Van Selm staat er ook nog wat dubbel in. “Ik zit in Opsterland fantastisch. Ik heb het erg naar mijn zin en kan vanuit Opsterland ook landelijk actief zijn. Ik hoefde hier echt niet weg. Maar toen kwam Purmerend en daar liggen wel hele mooie uitdagingen.”

Vooral de combinatie stad en platteland spreekt Van Selm erg aan in Purmerend. Een onderwerp dat haar interesse al veel langer heeft en ook een centrale rol speelt in haar werk bij de P10, het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten. Bovendien is de stedelijke gemeente Purmerend (80.000 inwoners) sinds 1 januari van dit jaar gefuseerd met de plattelandsgemeente De Beemster (10.000 inwoners). “Een fusiegemeente is altijd een bestuurlijke uitdaging.”

Purmerend is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. Van Selm: “Het is een hele actieve regio met groeiambities.” Al is de grootte van de gemeente voor Van Selm geen issue geweest. “Vanuit het relatief kleinere Opsterland kon ik overal ook meepraten.”

Purmerend heeft de wens om burgemeester Van Selm al eind september te installeren. Op dat moment is ze bijna acht jaar burgemeester van Opsterland geweest.

Meer SA!

D
RWF is na nipte zege op Twijzel veilig Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 21 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31