Afbeelding

Lenteweekend met Vivaldi en Piazolla De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Het is lente. En de seizoenen waren een geliefd onderwerp van de componist Vivaldi. Zijn werk staat op 30 en 31 maart centraal in De Skâns.

Onder de noemer ‘Klassiek op de Gordyk’ is er op zaterdagmiddag 30 maart (van 14.00 tot 15.00 uur) een concert met werk van de Italiaanse componist. Eerder op de middag repeteren cursisten van Ars Musica onder leiding van Paul van der Voort een Concerto in C. Zij brengen dit daarna voor belangstellenden ten gehore. Entree: gratis.

Rond het concert zijn ook lentegedichten te bewonderen van leerlingen van De Treffer & Loevestein en is kunst aanwezig dat is gemaakt door leerlingen van de BHS.

Van Vivaldi tot Piazolla

Op Eerste Paasdag, zondagmiddag 31 maart (15.00 uur), verzorg het Ensemble Four Seasons een concert onder de noemer ‘Van Vivaldi tot Piazolla’.

Het ensemble, onder artistieke leiding van Christiaan van Hemert, bestaat uit vijf strijkers (viool, cello en contrabas), bandoneon en piano/klavecimbel. Voor de pauze brengen zij ‘Quattro Stagioni’ (de vier jaargetijden) die Vivaldi rond 1719 componeerde.

Na de pauze volgt Piazzolla’s ‘Las cuatros estaciones porteñas’, de vier jaargetijden van het Argentijnse Buenos Aires. Piazzola schreef zijn stuk rond 1965 met ook een lente, zomer, herfst en winter waarin de tango centraal staat.

Wat hebben deze composities, ondanks de verschillende achtergronden en stijl van de componisten, toch met elkaar gemeen? Dat wordt duidelijk tijdens dit bijzondere concert, waarin ook enkele verrassende topstukken van Astor Piazolla te horen zijn. Van Hemert voorziet het concert van boeiende en hilarische anekdotes.

Zondag 31 maart 2024
Aanvang 15:00 uur
Entree: 22,50 (incl. consumptie)

Skans.nl


Meer SA!

Redmar de Jager en  de 666 eieren voor Pene Corrida
Geen wens is te gek voor Redmar en zijn collega's Nieuws 1 uur geleden
De Grevensmolen in Vegelingsoord.
Molendag in teken van werk van Luitje de Goed Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Computer says 'No'... Column 22 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Bas spoort vervuilers oceaan op Nieuws 23 uur geleden
Marcel van Opzeeland, Harry Berga en Paula Uuldriks.
Wethouder Marcel van Opzeeland: 'Economische kracht deels verborgen' Nieuws 9 mei, 09:06
Afbeelding
Speuren naar verhaal achter foto in De Skâns Cultuur 8 mei, 18:32
Aanvoerder Remko Dam verzendt een pass.
Read Swart-aanvoerder Dam: 'Wy ha sa gau mooglik punten nedich' Sport 8 mei, 14:01
Afbeelding
Fietsend langs Smallingerlands geluid Cultuur 8 mei, 13:48