Afbeelding
Sietse de Boer

Het Slotakkoord van De Bazuin

Cultuur

URETERP Brassband De Bazuin uit Ureterp bestaat bijna honderd jaar, maar het orkest zweeg de afgelopen twee jaar. De Bazuin is een orkest in ruste. Het bleek al langer een uitdaging om leden te werven en de bezetting rond te krijgen. 

De coronajaren, waarin amper kon worden samengespeeld, versnelde de terugloop. Momenteel telt De Bazuin nog zeven leden. Daarmee kan een muziekvereniging niet volwaardig bestaan. In de laatste ledenvergadering is dan ook het moeilijke besluit genomen om de vereniging op te heffen.

Maar dat gebeurt niet onopgemerkt. Op 23 maart 2023 jaar bestaat De Bazuin honderd jaar. Het orkest wil dan graag nog één keer een verpletterend concert kunnen geven, een prachtig slotakkoord. Een jubileum- én afscheidsconcert, door een orkest dat uit leden en oud-leden uit het roemrijke verleden van De Bazuin zal bestaan.

De Bazuin zoekt daarom hulp, waaronder van oud-leden. Het maakt het bestuur niet uit of de muzikanten nu nog een instrument bespelen of op welk niveau dat is. Voor iedereen is er een plekje in het orkest. Maar ook hulp op andere manieren is van harte welkom.

Vanaf dinsdag 17 januari 2023 worden zes repetitiemomenten gepland ter voorbereiding op het concert. Op zaterdag 25 maart 2023 zal het daadwerkelijke concert plaatsvinden. De organisatie is daar achter de schermen al druk mee bezig. Oud-dirigent Sijtze van der Hoek heeft zijn medewerking toegezegd.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via 100jaardebazuinureterp@gmail.com of door het aanmeldformulier in te vullen op www.bazuinureterp.nl.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 5 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 5 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 5 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 19 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 22 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09