Afbeelding
Picasa

Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s

Cultuur

GORREDIJK Tot en met 14 augustus wordt in Galerie Hoogenbosch de kunstmanifestatie ‘7 Droom Duo’s’ gehouden. Om de twee weken exposeert een Droom Duo, bestaande uit twee professionele kunstenaars uit het Noorden. Ze bevragen en verbeelden vanuit maatschappelijke thema’s, ook publiek kan vragen stellen omdat de kunstenaars zelf een aantal dagen aanwezig zijn. 

Tot en met 22 mei (di t/m zo 13.00-17.00 uur) bestaat het eerste duo uit Betty van der Kamp en Marijke Pieters; zij laten zien hoe de verschillende werken elkaar aanvullen of versterken. De kunstwerken van Betty van der Kamp uit Gorredijk geven een compleet beeld van haar omvangrijke oeuvre en zijn voor het eerst publiekelijk te zien. 

In combinatie met het poëtische werk van Marijke Pieters is het een krachtig beeld van hoe kunst schoonheid en verbeelding kan toevoegen aan het dagelijks leven. 

Volgende Droom Duo’s zijn Bennie Timmer en Gert Sennema (24 mei-5 juni), Raimond Evers en Rix Wierenga (7-19 juni), Henrike Scholten en Sabine Liedtke (21 juni-3 juli), Barteld Evenhuis en Wietske Lycklama à Nijeholt (5-17 juli), Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler (19-31 juli), Open Call (2-14 aug.). 

skepkunst.nl/agenda-7-droom-duos

Meer SA!

Afbeelding
Langezwaag verrast THOR op eigen veld Sport 12 minuten geleden
Afbeelding
Oerterp onderuit in Leeuwarden: 4-0 Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Sing-a-Long Show in De Skâns Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 9 dec., 08:03
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 9 dec., 08:01
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00