Afbeelding
Picasa

Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s

Cultuur

GORREDIJK Tot en met 14 augustus wordt in Galerie Hoogenbosch de kunstmanifestatie ‘7 Droom Duo’s’ gehouden. Om de twee weken exposeert een Droom Duo, bestaande uit twee professionele kunstenaars uit het Noorden. Ze bevragen en verbeelden vanuit maatschappelijke thema’s, ook publiek kan vragen stellen omdat de kunstenaars zelf een aantal dagen aanwezig zijn. 

Tot en met 22 mei (di t/m zo 13.00-17.00 uur) bestaat het eerste duo uit Betty van der Kamp en Marijke Pieters; zij laten zien hoe de verschillende werken elkaar aanvullen of versterken. De kunstwerken van Betty van der Kamp uit Gorredijk geven een compleet beeld van haar omvangrijke oeuvre en zijn voor het eerst publiekelijk te zien. 

In combinatie met het poëtische werk van Marijke Pieters is het een krachtig beeld van hoe kunst schoonheid en verbeelding kan toevoegen aan het dagelijks leven. 

Volgende Droom Duo’s zijn Bennie Timmer en Gert Sennema (24 mei-5 juni), Raimond Evers en Rix Wierenga (7-19 juni), Henrike Scholten en Sabine Liedtke (21 juni-3 juli), Barteld Evenhuis en Wietske Lycklama à Nijeholt (5-17 juli), Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler (19-31 juli), Open Call (2-14 aug.). 

skepkunst.nl/agenda-7-droom-duos

Meer SA!

Afbeelding
Nooit weer je sleutels verliezen met deze tips Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Daniel Dijkstra over toekomst lokale omroep Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland gaat niet bemiddelen in Wijnjewoude Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag Zorgboerderij De Ripen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Grote namen geven De Skâns vertrouwen Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Dames de Sweach winnen KNVB beker Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Tips om energie te besparen op verwarmen woning Ingezonden 5 jun., 22:03