Afbeelding
Picasa

Weekendtip: Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s

Cultuur

GORREDIJK Tot en met 14 augustus wordt in Galerie Hoogenbosch de kunstmanifestatie ‘7 Droom Duo’s’ gehouden. Om de twee weken exposeert een Droom Duo, bestaande uit twee professionele kunstenaars uit het Noorden. Ze bevragen en verbeelden vanuit maatschappelijke thema’s, ook publiek kan vragen stellen omdat de kunstenaars zelf een aantal dagen aanwezig zijn. 

Tot en met 22 mei (di t/m zo 13.00-17.00 uur) bestaat het eerste duo uit Betty van der Kamp en Marijke Pieters; zij laten zien hoe de verschillende werken elkaar aanvullen of versterken. De kunstwerken van Betty van der Kamp uit Gorredijk geven een compleet beeld van haar omvangrijke oeuvre en zijn voor het eerst publiekelijk te zien. 

In combinatie met het poëtische werk van Marijke Pieters is het een krachtig beeld van hoe kunst schoonheid en verbeelding kan toevoegen aan het dagelijks leven. 

Volgende Droom Duo’s zijn Bennie Timmer en Gert Sennema (24 mei-5 juni), Raimond Evers en Rix Wierenga (7-19 juni), Henrike Scholten en Sabine Liedtke (21 juni-3 juli), Barteld Evenhuis en Wietske Lycklama à Nijeholt (5-17 juli), Geertje Geertsma en Miriam Knibbeler (19-31 juli), Open Call (2-14 aug.). 

skepkunst.nl/agenda-7-droom-duos

Meer SA!

Afbeelding
Verdiende zege de Sweach op VVT Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Verrassende nederlaag koploper RWF Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei Sigerswâld: het totaal Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei.... Makelaars (video) Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kijk: de eerste NoSa! Nieuws 27 jan, 18:00
Afbeelding
'Makkinga gaat niet degraderen' Sport 27 jan, 16:00
Afbeelding
Wie daagt Johan Teake uit? Sport 27 jan, 13:01
Afbeelding
Andere leningen Column 27 jan, 09:21