Afbeelding

Weekendtip: Martyn Joseph in Bakkeveen

Cultuur

BAKKEVEEN Op zondag 27 maart (15.00 uur) hervat muziekpodium Bakkeveen haar activiteiten met een optreden de Welshman Martyn Joseph. Deze charismatisch singer-songwriter uit Cardiff  was één keer eerder in Bakkeveen. Volgens de kenners doet zijn muziek denken aan artiesten als Billy Bragg, Luka Bloom, Bruce Cockburn en soms ook aan de wat raspende sound van Bruce Springsteen. 

Een optreden van Martyn is altijd een beleving. Op het podium blijkt, naast zijn kwaliteiten als tekstschrijver, zijn gave als entertainer. Zijn uitstraling, enthousiasme, humor en geëngageerdheid bij politiek gevoelige issues raken de luisteraars. Je voelt dat zijn muziek recht uit het hart komt. Soms over onrechtvaardigheden en onwenselijkheden maar ook over de schoonheid, de liefde en de mooie dingen in het leven. Bovenop dit alles is hij ook nog eens een begenadigd gitarist. Hij begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar en doet dat met meer dan alleen maar wat plichtmatige akkoorden. 

Martyn Joseph heeft een groot aantal albums uitgebracht onder eigen beheer. Zijn nieuwste album is getiteld “Here Come The Young”. Het album straalt hoop uit: er komt een jonge generatie aan die genoeg heeft van ellende, oorlogen, racisme en opwarming van de aarde. De teksten zijn soms grimmig, maar er straalt altijd hoop doorheen naar een betere toekomst. 

Martyn is een betrokken en geëngageerd artiest. Naast zijn drukke schema van optredens is hij jaren geleden al met zijn partner een liefdadigheidsorganisatie begonnen (the Let Yourself Trust) die microkredieten verstrekt aan diverse kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, die hij daar ook zelf gaat brengen en overhandigen zonder tussenkomst van anderen. Hij doet dan werk met heel veel liefde en compassie en vindt er ook hernieuwde inspiratie in. 

Locatie: Dúndelle, Mjûmster Wei 16, 9243 SK Bakkeveen 
Entree: 20 euro
Reserveren via www.muziekpodiumbakkeveen.nl

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 3 uur geleden
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 8 uur geleden
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 22 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 22 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 22 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 22 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport gisteren