Afbeelding

Spijkerpakkenband over oorlog en vrede

Cultuur

URETERP Een bijzondere voorstelling op vrijdag 18 maart (20.00 uur) in de gereformeerde kerk in Ureterp. Brassband de Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen en Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum verzorgen dan de uitvoering van The Armed Man: A Mass for Peace’ van Karl Jenkins, een wereldberoemd muziekstuk over oorlog en vrede. Jenkins droeg het stuk oorspronkelijk op aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis, die plaatsvond terwijl hij aan zijn compositie werkte. 

Zang, muziek en beelden vertellen het verhaal over wat onze vrijheid heeft gekost en hoe belangrijk het is deze te behouden. ‘The Armed Man: A Mass for Peace’ is een concert voor iedereen. Het richt zich in het bijzonder op de veteranen. Als dank voor de offers voor vrede. Maar ook op de schooljeugd, om hen het te laten zien én horen hoe belangrijk het is om te investeren in vrede. 

De teksten gaan over oorlog en geweld, en de gevolgen hiervan. Maar ook over hoop brengen en duurzame vrede. Het geheel wordt verbonden door de oproep tot gebed en de misdelen (Kyrie, Sanctus/Benedictus en Agnus Dei). De productie staat onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar. 

De voorstelling is ook te zien op zaterdag 19 maart (20.00 uur) in de Zuiderkerk Drachten en op zondag 20 maart (15.00 uur) in de Grote Kerk Dokkum

Entree: 15 euro. Kaarten zijn te koop via www.muziekinopsterland.nl

Meer SA!

Afbeelding
Renovatie sporthal Kortezwaag jaar vertraagd Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Grindpalen als fundering onder wegen Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Meidendag bij voetbalvereniging ODV Wijnjewoude Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Langezwaag laat zege in slotminuut glippen Sport 21 apr, 17:04
Xander Wagenaar omspeelt de doelman en is op weg naar één van zijn drie doelpunten tegen Franeker.
RWF zet met ruime zege opmars voort Algemeen 20 apr, 19:35
Afbeelding
Weekendtip: Fling in Kerkje Schurega Cultuur 20 apr, 12:37
Afbeelding
Weekendtip: Keltyske Jûn met doedelzakken Cultuur 19 apr, 20:07
Afbeelding
Weekendtip: Lentemarkt in atelier De Weefplaats Cultuur 19 apr, 20:06