Jentsje Leenstra
Jentsje Leenstra Archieffoto: Sietse de Boer

Renovatie van de trap

Column

Het is een veelgebruikt onderdeel van een woning: de trap. In de loop der jaren gaat de trap ‘gebukt’ onder heel wat voetstappen. En alles wat mee naar boven wordt genomen laat ook sporen na. En wat te denken van de vloerbedekking die al jaren op de treden ligt: kaal en niet meer schoon te krijgen.

Een trap vervangen is geen eenvoudige en zeker geen goedkope klus. Maar er is ook een alternatief: een traprenovatie.

Het is heel goed mogelijk om de traptreden te voorzien van een nieuwe toplaag en nieuwe stootborden, de voorkanten van de treden. En dat dus zonder de basis van de trap te verwijderen. Ook bij deze klus helpt de moderne techniek. Op een webside kun je met een zogenaamde configurator zelf je nieuwe droomtrap samenstellen. Er zijn veel verschillende designs beschikbaar. Diverse kleuren, maar ook diverse houttinten. Het is daarna ook direct duidelijk wat de renovatie moet gaan kosten.

Volgende stap is het inmeten van de traptreden. Dat is een secuur werkje, de basis van het succes van de traprenovatie. Hiervoor komt een specialist langs. Daarna worden de noodzakelijke onderdelen gemaakt en genummerd. Zodat het uiteindelijk een eenvoudige legpuzzel wordt. Het is alleen zaak de juiste traptreden op de juiste plek te lijmen. Voor een handige doe-het-zelver een eenvoudige klus. Maar wilt u het laten doen, dan is dat ook geen probleem.

In een maand tijd is de trap weer als nieuw. En als het goed is gegaan, zijn dan ook die vervelende kraaktreden verleden tijd ...

Hubo helpt!

Jentje Leenstra

Meer SA!

Afbeelding
NoSa!: Melissa van der Voort over de combi klassiek en hafabra NoSa 4 uur geleden
Afbeelding
Avond-4-daagse in Bakkeveen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Sieraden van Janny Klein bij Galerie Mildam Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Wat neem ik mee op vakantie? Ondernemen 23 uur geleden
Afbeelding
THOR gehavend de nacompetitie in Sport 2 jun., 16:00
Afbeelding
Kijk nu: de nieuwe NoSa! (video) NoSa 2 jun., 15:47
Afbeelding
Deel je selfie met Jochem met Sa! Cultuur 2 jun., 15:20
Afbeelding
Echo's en Sporen van een Lesbisch Archief Cultuur 2 jun., 15:19