Afbeelding
groot-IMG_20180117_153645

De ‘handige handjes’ op afroep

Thema Wonen
Mensen doen steeds minder zelf, merkt Jens Leenstra van Multimate Gorredijk. Vanwege de toenemende behoefte aan ‘handige handjes’ is er nu ‘Multimate helpt’, de servicedienst van vakmensen die een deur, kast of zonwering perfect op maat maken. De vakman meet, maakt en monteert aan huis.
Dat de zomer eraan komt, merken ze bij Multimate nu al. Klanten beginnen zich te oriënteren op zonwering. Screens zijn populair, verkrijgbaar in vele uitvoeringen en zelfs via de app op afstand te bedienen. Het inmeten is belangrijk bij de aanschaf van screens. “Mar mei mjitten allinnich komst der faak net”, zegt Leenstra. “Dan hast de maat goed, mar blykt der letter in stopkontakt yn it paad te sitten.” Hij adviseert daarom om de vakman vrijblijvend langs te laten komen voor het meetwerk. Het ophangen van binnen- en buitenzonwering en raambekleding is een precisieklus; alles moet recht hangen en op de juiste manier zijn gemonteerd. Ook dat is een klus die de vakman van Multimate graag uit handen neemt.

Laagdrempelig

Multimate Gorredijk is laagdrempelig, stelt Leenstra. “Minsken kin hjir frijbliuwend binnen stappe. We moat it ha fan ús service, kennis, advys en oandacht.” Het kan gaan om alle doelgroepen, van jong tot oud. “Tsjintwurdich ha steeds minder minsken der nocht oan of tiid foar om sels wat yn elkoar te setten.” Dan komt een vakman goed van pas voor het leggen van de vloer, het inbouwen van een kast op maat of het renoveren van de trap. De klussen variëren van klein tot groot. De twee vakmensen van ‘Multimate helpt’ doen klussen voor mensen die dat niet zelf meer kunnen, zoals het vervangen van een kraan bijvoorbeeld. “Minsken bliuwe langer thús wenjen. Dan kin ek in befeiligingssysteem fan pas komme. We lizze it foar harren oan en regelje alles yn.”
Klanten schakelen de vakmensen vooral in bij zonwering, raamhorren, kastsystemen en traprenovatie. Bij zonwering wordt de klant geholpen bij het maken van de juiste keuze die past bij het huis en de wensen. De keus is groot, voor binnen variërend van plissé tot multishades en voor buiten screens, rolluiken, markiezen en uitvalschermen.

Luxe

Kasten zijn er voor alle ruimten in het huis, met zowel draai- als schuifdeuren. De kasten op maat kunnen zelf worden samengesteld qua stijl, ontwerp en gebruik. Multimate komt gratis en vrijblijvend de beoogde ruimte inmeten en maakt daarna een afspraak voor montage. “We ha benammen it lúksere segmint, kasten dy’t langer meigean. Gjin boupakketten wêr’t de skroefkes fan ôfknappe.”
Renovatie van een trap is een goed alternatief voor de aanschaf van een nieuwe trap. Voor wie zelf de trap wil renoveren heeft Multimate de trapspin beschikbaar, een handig stuk gereedschap om de treden te kopiëren op de overzettrede. Te ingewikkeld? Dan staat de vakman van Multimate klaar voor advies en montage op maat.
multimate.nl/gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 21 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 21 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 21 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26