Afbeelding

Daan’s gezonde gedachten: Buitenplasje

Column

Wat kan ik soms jaloers zijn op die kerels. Zegt hij tijdens een wandeling door de bossen ineens: ‘wacht ik moet even plassen.’ Mijnheer verdwijnt achter een boom, twee minuten later kunnen we weer verder. Of bij Oerrock: een plasstraat (hoe bedenk je het) voor de kerels, voor de duizenden vrouwen een aantal toiletpotten en een rij van hier tot Tokio. Nog eentje dan. IJsselmeer, windkracht 5, de zeilboot gaat lekker scheef. Manlief moet een plasje doen, loopt met de puts naar de lijkant van de boot en doet staand heel relaxed een plas. 

Als jij een kwartier later ook moet, volgt een slingerende reis naar de kajuit. Met houden en keren bereik je het mini-toiletpotje. Alle zeilkleding uit, de nood wordt alsmaar hoger. Wildplassen is verboden, maar wat zou ik graag een keer net zo makkelijk kunnen plassen als die mannen!

Trouwens, een paar jaar geleden kreeg een Amsterdamse een boete voor wildplassen. Zij vond dat volledig onterecht, omdat de hoofdstad voldoende urinoirs voor mannen heeft, maar amper openbare toiletten voor vrouwen. Ze besloot een rechtszaak aan te spannen. De uitspraak leidde tot veel commotie: de rechter vond dat vrouwen gewoon op een urinoir kunnen plassen! Hoe, dat werd er niet bij verteld. Op een urinoir zitten of erboven hangen misschien? Het is vrijwel onmogelijk en de privacy is ook nog eens ver te zoeken. 

De oplossing ligt nu bij ons in de winkel: een exclusieve herbruikbare plastuit, handig mee te nemen in bijgesloten wasbaar zakje. Nooit meer spetteren of knoeien. Kunnen wij vrouwen mooi naast de mannen staan. Zie je het al voor je? Dat wordt wennen, haha.

Veel plasplezier!

Daan

Daans drogisterij Gorredijk

Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 11 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 17 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 19 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22