Birgit Veenstra van Haarstudio Birgit.
Birgit Veenstra van Haarstudio Birgit. Foto: Sietse de Boer

De jonge kappersdroom van Birgit

Algemeen

GORREDIJK Met uitzicht op het einde van de lockdown, kreeg Birgit Veenstra (20) een unieke kans om een kapsalon over te nemen. Een droom die uitkwam. Op 15 januari opende ze haar trendy ingerichte Haarstudio Birgit voor dames en heren in het pand van Unifit aan de Badweg.

“Het was altijd mijn droom om voor mezelf te beginnen. Maar dan denk je over tien jaar”, zegt de in Lippenhuizen woonachtige spontane kapster. “De buurvrouw was klant in deze kapsalon en hoorde dat de salon dicht ging. Toen vroeg ze aan mijn moeder of dit niet wat voor mij zou zijn.” Zo ging het balletje rollen. 

De relatief kleine ruimte is slim ingericht. De bestaande spoel- unit werd een kwartslag gedraaid, de kapstoelen zijn geplaatst voor twee metershoge spiegels die geflankeerd worden door kastunits. Het trendy interieur wordt gecomplementeerd door fotobehang van een langgelokte dame en een stoer gekapte heer. “Een echte hunk aan de wand, anders denkt iedereen dat de salon alleen voor vrouwen is.”

Passie

Van kleins af wist Birgit het zeker: ik word kapster. “Het is een passie van mij om de klant zo te kappen, dat diegene tevreden de Haarstudio verlaat.” Heren en dames knippen, kleur zetten; de afwisseling maakt haar vak mooi, vindt ze. Birgit volgde de kappersopleiding bij het ROC in Leeuwarden. “Het is een gewilde opleiding en ik had het geluk dat ik direct ingeloot werd.” Hoewel er dus vele inschrijvingen zijn, stopt een groot deel toch voordat de opleiding is afgerond, weet ze. “Dat komt misschien wel omdat je in het eerste jaar veel modellen nodig hebt. Als je die niet kunt vinden, dan haal je het eerste jaar niet.” Kwaliteit is het streven van Birgit. Ze luistert graag naar de wensen van de klant en geeft persoonlijk advies. Kort samengevat: passie, kwaliteit en expertise. “Regelmatig ga ik op cursus om op de hoogte te blijven van alle nieuwe trends. De koffie staat altijd klaar om eens kennis te komen maken.”

Band

Over het opstarten van de Haarstudio kan Birgit niet anders dan tevreden zijn. Ze heeft al een groot klantenbestand dat ook iedere keer terugkomt. “Dat kan ook niet anders”, zegt ze vol passie over haar beroep en de prachtig ingerichte, intieme salon. “Omdat dit een kleine salon is, heb je een-op-eengesprekken, heel anders dan in een grote salon. Hierdoor krijg je een band, mensen kunnen hier hun verhaal kwijt. Met een kopje koffie en een chocolaatje tijdens het kappen. Ik vind het belangrijk dat een klant zich bij mij prettig en thuis voelt.” 

Voor dames gebruikt de kapster producten van Goldwell, voor heren onder andere pommade, baard- en scheerolie van Barberstation. “Goldwell is een goed en betrouwbaar merk, de producten van Barberstation zijn hetzelfde als bij de barbier.”

Haarstudio Birgit is open op dinsdag, donderdag en vrijdag (ook ‘s avonds) en zaterdagochtend. Facebook: Haarstudio Birgit, 06-42296630.

Meer SA!

Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 1 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20