Thor wint van Nieuweschoot
Thor wint van Nieuweschoot Foto: Sietse de Boer

THOR ontloopt rechtstreekse degradatie

Algemeen

LIPPENHUIZEN Vrijdagavond stond in Lippenhuizen de kelderkraker in de derde klasse A van het zondagvoetbal op het programma. THOR moest winnen van Nieuweschoot om de kans op rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat lukte, maar vraag niet hoe. Na een 1-3 achterstand grepen de Liphústers pas in de slotminuten de volle winst: 5-3.

De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal en dat viel te begrijpen. Na negen nederlagen op rij waarin THOR maar liefst 42 doelpunten incasseerde en slechts vijf keer scoorde, werd eindelijk weer eens gewonnen. Slachtoffer was rode lantaarndrager Nieuweschoot. Dankzij de zege bedraagt de voorsprong op Nieuweschoot nu zeven punten. “Dat maken ze niet meer goed,” aldus trainer Dennis van den Driessche. 

Uit de problemen is THOR nog niet, want de nummers twaalf en dertien van 3A zijn veroordeeld tot nacompetitievoetbal en de nummer elf van de ranglijst, Renado, heeft al negentien punten. Negen meer dan THOR. “Dat gaan we niet meer goedmaken”, weet de trainer. “Het is nu zaak om de komende weken vertrouwen op te doen zodat we met een goed gevoel aan de nacompetitie kunnen beginnen.”


Het zag er in Lippenhuizen lange tijd naar uit dat Nieuweschoot met de overwinning aan de haal zou gaan. THOR startte behoudend in de hoop vanuit de counter toe te kunnen slaan. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong via Jesse de Vries, maar keek halverwege tegen een 1-2 achterstand aan. De achterstand was voor de thuisclub reden om na rust volle bak voor de aanval te kiezen.

Dat pakte aanvankelijk niet goed uit. Nieuweschoot verzuimde vanaf de stip naar 1-3 uit te lopen, maar scoorde even later toch de derde treffer. THOR liet de moed niet zakken en kwam via treffers van andermaal Jesse de Vries en Roan de Jong op gelijke hoogte. Terwijl bijna iedereen al met een gelijkspel rekening hield, scoorde THOR in blessuretijd nog tweemaal. Jehannes Couperus en Jurrit Prikken bezorgden de thuisclub op de valreep drie heel belangrijke punten.

“We zijn zes ervaren krachten kwijtgeraakt”, verklaart Dennis van den Driessche het moeizame seizoen van THOR. “De jonge jongens doen stinkende hun best, maar als je zoveel routine inlevert valt het niet mee om je staande te houden in de derde klas.” Dat is wel de bedoeling, want Lippenhuizen is ingedeeld met ‘buur’ Gorredijk. “De jongens willen koste wat het kost de derby blijven spelen. We hopen dat we ons via de nacompetitie veilig kunnen spelen.” 

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 10 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 13 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 21 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur gisteren