Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen
Jubbega speelde afgelopen weekend tegen Blauw Wit '34 de laatste wedstrijd van het seizoen Martijn van der Vaart

Jubbega trekt eerste elftal terug en degradeert

Sport

Voetbalvereniging Jubbega trekt zich met onmiddellijke ingang terug uit de competitie. Het besluit heeft alles te maken met de andere koers die het nieuwe bestuur, dat oktober vorig jaar aantrad, wil varen. Gevolg is dat alle resultaten vervallen,Jubbega als laatste eindigt in de gemengde eerste klasse I en degradeert.

JUBBEGA Gezien de stand op de ranglijst, Jubbega staat achtste, had het elftal van trainer Joop Gall nog alle kans om zich te handhaven. Jubbega wil in de toekomst, SA schreef hier uitgebreid over, echter verder met spelers uit eigen dorp. De consequentie daarvan is dat spelers, zoals onder andere oud-prof Henrico Drost, geen geld meer ontvangen en vertrekken.

Om te voorkomen dat de eigen jeugdspelers stoppen en hun heil elders zoeken heeft het bestuur met de nieuwe technische commissie en kaderleden overlegd met de ‘Jubbega spelers’ over wat zij willen in de toekomst. Uit die gesprekken is gebleken dat de voetballers graag op zondag willen spelen voor Jubbega 1.

Handhaving op het huidige niveau is met de spelersgroep die overblijft geen haalbare kaart. Het bestuur van Jubbega heeft de afgelopen weken samen met de KNVB gekeken naar de mogelijkheden om vrijwillig af te zakken. ‘Daarbij bleven uiteindelijk twee reële opties over’, staat op de clubwebsite. 

De eerste optie is om Jubbega als nieuw team in te schrijven in de vijfde klasse op zaterdag. Op zondag is dit gezien de regelgeving niet mogelijk. Bovendien zou een overstap naar de zaterdag als speeldag een te ‘grote uitdaging’ zijn, aldus Jubbega.’Een groot deel van de spelers is op zaterdag niet beschikbaar, terwijl ze dat op zondag wel zijn’ Ook is de traditionele zondag voor het arbeidersdorp Jubbega meer dan gewenst, zowel voor vrijwilligers als spelers en supporters, aldus de clubleiding.

De tweede optie zou zijn om komend seizoen uit te komen in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Daarvoor ‘moet’ Jubbega degraderen. “Iets wat geen enkele sporter wil en ook iets wat we als club van onze spelers niet kunnen vragen,:” schrijft het bestuur op de eigen website. 

Om toch de stap naar de tweede klas te kunnen maken is ervoor gekozen het eerste elftal terug te trekken uit de lopende competitie. Daardoor vervallen alle resultaten en neemt Jubbega automatisch de laatste plaats in op de ranglijst. Degradatie is dan het gevolg.

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 16 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54