Jubbega miste tegen Blauw Wit '34 veel kansen.
Jubbega miste tegen Blauw Wit '34 veel kansen. Martijn van der Vaart

Beter Jubbega staat met lege handen

Sport

JUBBEGA De betere ploeg zijn, veel kansen krijgen, maar toch met 1-0 verliezen. Het gebeurde Jubbega zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’34. De Leeuwarders werden bij vlagen van de mat getikt, maar het oude manco van de ploeg van trainer Joop Gall openbaarde zich weer tegen de Leeuwarders. De roodwitten weten het doel moeilijk te vinden.

Tot overmaat van ramp werd Jubbega volgens Gall ook nog een loepzuiver doelpunt onthouden. De clubgrensrechter van de gasten stak letterlijk en figuurlijk een stokje voor een treffer van de thuisclub door volgens onterecht voor buitenspel te vlaggen. “Het was een geldig doelpunt, daar was iedereen het over eens, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal over.”


Een fel duel om de bal . - Martijn van der Vaart

Ook als de treffer was goedgekeurd en Jubbega een puntje had overgehouden aan het duel tegen het de Leeuwarders, was Gall niet tevreden geweest. “Gezien het spelbeeld zeker niet. We waren zo dominant. Er verdiende vandaag maar één ploeg te winnen. Dat vond zelfs Martijn Barto (trainer Blauw Wit, red).”

Jubbega domineerde vanaf de aftrap de wedstrijd en creëerde kans op kans, maar zoals wel vaker dit seizoen waren die niet aan de Jubbegaasters besteed. Jubbega scoorde dit seizoen 24 doelpunten, alleen hekkensluiter LSC 1890 uit Sneek (19) was minder productief. “Ons rendement is veel en veel te laag,” aldus Gall, die zich op de bank had zitten verbijten.

Al helemaal nadat Jubbega een aantal kansen om zeep had geholpen en de gasten na een half uur ietwat gelukkig op voorsprong waren gekomen. “Dan zie je hoe we voetballen en denk je, het komt wel goed, maar als het dan duurt en duurt en die goal valt nog niet, begin je je wel zorgen te maken.” Terecht, want uiteindelijk bleek die ene Leeuwarder treffer, die volgens Gall ook nog gelukkig tot stand kwam, genoeg voor de zege.


Dat Jubbega niet tot scoren kwam had volgens Gall ook te maken met de uitblinkende doelman van Blauw Wit ’34. “Hij was niet te passeren en pakte de ene na de andere bal. We stonden zelfs drie keer alleen voor de keeper, maar ook die wisten we niet te maken. We hadden vandaag drie punten moeten pakken, maar de realiteit is dat we met lege handen staan.”

Jubbega staat nog steeds boven de degradatiestreep, maar zag Drachtster Boys, dat net onder de streep staat en zijn wedstrijd tegen LSC 1890 wist te winnen, het gat naar drie punten verkleinen. Jubbega speelt de komende weken tegen Broekster Boys, Drachtster Boys en Burgum . Duels waarin punten moeten worden gepakt, aldus Gall. “Anders moet het in de laatste duels tegen ONS en Olde Veste gebeuren, in die situatie wil je niet komen.”

Gall heeft er gezien het vertoonde spel tegen Blauw Wit vertrouwen in dat Jubbega zich handhaaft, maar: “Als je je beste wedstrijd van het seizoen speelt en toch niet wint, is goed voetbal geen garantie voor succes.” De trainer wist wel welk onderdeel van het spel hij komende week met zijn spelers op gaat trainen. “We gaan afwerken op doel, die ballen moeten er een keer in.”

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 11 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 28 apr, 17:45
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54