Martel Tromp: ‘We moeten er zondag tegen Wilper Boys vanaf de aftrap staan. Als we achter komen wordt het lastig de wedstrijd nog om te buigen.”
Martel Tromp: ‘We moeten er zondag tegen Wilper Boys vanaf de aftrap staan. Als we achter komen wordt het lastig de wedstrijd nog om te buigen.” Martijn van der Vaart

Bakkeveen gaat voor laatste strohalm

Sport

BAKKEVEEN Op het sportpark van v.v. Bakkeveen staat zondag de streekderby tegen Wilper Boys op het programma. Het duel is ditmaal veel meer dan een doorsnee ‘burenruzie’’, want beide clubs vechten tegen degradatie. Voor Bakkeveen is winst zelfs van cruciaal belang om kans te houden op rechtstreeks klassebehoud, stelt trainer Martell Tromp.

“De wedstrijd van zondag is onze laatste strohalm in de strijd tegen degradatie,” windt Tromp geen doekjes om het belang van het thuisduel tegen Wilper Boys. Bakkeveen, dat net onder de degradatiestreep staat, heeft evenals de voetballers uit het Fries Groningse grensdorp De Wilp negentien punten, maar die hebben een beter doelsaldo en bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Bakkeveen leeft na de 0-4 winst van afgelopen weekend op Nieuw Roden met een goed gevoel toe naar het sleutelduel. Tromp zijn elftal hield voor het eerst sinds begin februari weer eens de nul en wist eindelijk ook weer eens makkelijk het net te vinden. “Geen tegendoelpunt was lekker voor onze keeper en achterhoede en vier keer scoren is natuurlijk goed voor het vertrouwen.”

Vorm van de dag

De vorm van de dag wordt bepalend, denkt Tromp, want volgens de trainer zijn de krachtsverschillen tussen Bakkeveen en Wilper Boys klein. Dat blijkt ook uit de uitslagen, want de laatste drie onderlinge duels werden met één doelpunt verschil beslist. “De Wilp heeft geen slechte ploeg. Ik hoop dat wij op ons eigen kunstgras de wedstrijd kunnen controleren en domineren.”

Tromp heeft vertrouwen in zijn elftal, maar weet ook dat zijn voetballers wisselvallig presteren en soms slecht uit de startblokken komen. Dat mag zondag absoluut niet gebeuren, aldus de trainer. “De instelling en organisatie moeten vanaf de aftrap goed zijn. Als we slap beginnen, snel een doelpunt tegen krijgen en achter de feiten aanlopen wordt het lastig de wedstrijd om te buigen.”

Agressief

Tromp verwacht een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. In De Wilp hebben ze volgens de trainer duivels goed in de gaten welke belangen er op het spel staan. Het wordt een pittige derby verwacht Tromp dan ook. “Beide ploegen schieten niets op met een gelijkspel. Wilper Boys zal gebrand zijn op een goed resultaat en agressief spelen. Daar moeten wij een antwoord op hebben.”

Dat Bakkeveen, dat vorig seizoen uit de derde klasse degradeerde, nu weer in de gevarenzone vertoeft, heeft volgens Tromp met de smalle selectie  en een waslijst aan blessures te maken. Dat zijn echter niet de enige redenen voor de lage klassering, is Tromp eerlijk. “De discipline om altijd te trainen en iedere wedstrijd alles te geven ontbreekt soms ook.”

Bittere pil

Gelukkig voor Bakkeveen keren twee geblesseerde spelers, Hans Wits en Erik Bakker, voor het duel tegen Wilper Boys terug in de wedstrijdselectie. Bij Bakkeveen, dat komend seizoen overstapt naar het zaterdagvoetbal, is alles erop gericht om degradatie te voorkomen. ”Het zou een bittere pil zijn voor spelers en supporters als we afzakken naar de vijfde klasse. Dan hadden we beter dit seizoen de overstap al kunnen maken.

Tromp blijft ondanks de benarde positie van Bakkeveen hoopvol. Zijn elftal speelt naast Wilper Boys nog tegen Blauwhuis en MKV’29. De trainer denkt dat vier punten uit de resterende wedstrijden voldoende zijn voor rechtstreekse handhaving. “We moeten uit de nacompetitie blijven, want dan speel je tegen vijfdeklassers die een goed seizoen achter de rug hebben en in vorm zijn. Dan maak je weinig kans.”

Meer SA!

In februari dit jaar was de startbijeenkomst voor Bloeizone Beetsterzwaag.
Vitaliteitsmarkt Bloeizone Beetsterzwaag Nieuws 9 minuten geleden
Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 4 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 5 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 9 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04