"De kampioenen op de foto.
"De kampioenen op de foto. Jens Baron

Jan Haan: ‘RWF de terechte kampioen’

Sport

FRIESCHEPALEN RWF heeft zaterdag de titel gegrepen in de vierde klasse D. Dankzij een 0-3 zege op Mussel werden de roodwitten uit Frieschepalenkampioen met twee punten voorsprong op titelrivaal Onstwedder Boys. Voor RWF betekent het kampioenschap na een afwezigheid van zeven seizoenen een terugkeer in de derde klasse.

Trainer Jan Haan neemt met een kampioenschap afscheid van RWF. Haan was vijf jaar trainer van de vereniging uit Frieschepalen en begint aan een nieuw avontuur bij SV Oosterwolde. Het was Haan zijn ambitie om RWF af te leveren in de derde klasse en die opzet is de trainer geslaagd.

Eerste spanning

RWF moest zaterdag winnen van Mussel om niet afhankelijk te zijn van het resultaat van rivaal Onstwedder Boys. De roodwitten lieten in Mussel zien klaar te zijn voor het allesbeslissende duel titel was en dat was maar goed ook, want de Onstweddenaren leefden zich volledig uit bij degradatiekandidaat NWVV. Onstwedder Boys liep uit na 0-10, maar liet toen de tussenstand bij RWF bekend werd, het gas los. Het werd uiteindelijk 3-10.

“In de openingsfase hadden we het een beetje lastig, maar nadat de eerste spanning verdwenen was hebben we met heel goed voetbal de wedstrijd naar ons toegetrokken,” vertelt Haan. “De 0-1 en 0-2 waren schitterende goals en kwamen tot stand op de manier waarop we het hele jaar getraind hebben, via de flanken. De eerste was een intikker van Jacob (Veenema, red) en de tweede schoot hij knap vanuit de draai binnen. Echte spitsengoals.”

Beste voetbal

“Gelukkig hebben we het zelf beslist”, aldus de dolblije Jan Haan. “Ik moet er niet aan denken dat het op doelsaldo nog mis was gegaan.” De trainer vond dat de titel terecht naar de club uit Frieschepalen gaat. “Wij hebben het beste voetbal laten zien, maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdient. Gelukkig hebben we onszelf beloond. RWF is de verdiende kampioen, dat durf ik rustig te stellen.”

Haan was blij met het kampioenschap en vooral voor zijn spelersgroep. ”Deze groep heeft zich enorm goed ontwikkeld en beschikt over veel potentie. Deze jongens horen in de derde klasse thuis en kunnen volgend seizoen weer een stap maken. Het kampioenschap is ook een mooi succes voor de vereniging. De voetballers hebben het geflikt, maar hebben wel alle steun gehad vanuit de club.”

De kampioen won zeventien van de 24 gespeelde duels, speelde driemaal gelijk en verloor vier wedstrijden. Met slechts negentien tegentreffers beschikt RWF over de minst gepasseerde defensie van de vierde klasse D. Na de winterstop kwam RWF veertien keer in actie, daarvan leverden elf ontmoetingen een zege op.

Meer SA!

Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 22 uur geleden
Ecologen moeten continu bijleren. Zoals hier tijdens een cursus diersporen.
John Melis: 'Geef de vleermuizen nooit de schuld' Nieuws 22 uur geleden
Wethouder Durk Durksz verruilt in Beetsterzwaag tegels voor beplanting.
'Wippe jo ek mei foar mear grien?' Nieuws 22 uur geleden
Jan Falkena geeft ook cursussen eendenkorfvlechten.
'Mear einekuorren, mear einepiken' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Aanpassing route buurtbus Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 24 apr, 12:29
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 24 apr, 11:27
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 24 apr, 11:26