Een aanval van THOR. De ploeg uit Lippenhuizen verloor thuis met 1-6 van Oldeboorn.
Een aanval van THOR. De ploeg uit Lippenhuizen verloor thuis met 1-6 van Oldeboorn. Sietse de Boer

THOR zwaar onderuit bij rentree: 1-6

Sport

LIPPENHUIZEN THOR heeft op pijnlijke wijze opnieuw kennisgemaakt met de vierde klas. De Liphústers begonnen het seizoen met een kansloos verloren thuisduel tegen het gepromoveerde Oldeboorn. De gasten wonnen op sportpark De Kobunder in Lippenhuizen met maar liefst 1-6.

THOR degradeerde afgelopen seizoen uit de derde klas. Afgaande op de uitslag van het duel tegen Oldeboorn gaat de ploeg van de nieuwe trainer Reinder Jeensma opnieuw een zwaar seizoen tegemoet. De thuisclub kwam niet goed uit de startblokken en dat was met de snelle en gevaarlijke buitenspelers van Oldeboorn vragen om problemen.

Tjitze Brandsma zorgde al binnen het kwartier voor een 0-2 voorsprong voor Oldeboorn. Aan de derde treffer van de gasten, na een half uur spelen, ging een fout in de opbouw van THOR vooraf. “In de pauze hebben we aangegeven dat het wat anders moest, we wilden de bal sneller rond laten gaan en eerder druk zetten,” vertelt elftalleider Richard Janssen.

In theorie niks mis mee, maar in de uitvoering wel. Oldeboorn bleef de betere ploeg en liep in de zestigste minuut uit naar 0-4. Ybe Bos deed vervolgens vanaf de elfmeterstip wat terug namens de thuisclub, maar in de slotfase scoorde Oldeboorn nog tweemaal. Robert van Roeden was bij de gasten na rust de grote man, hij vond het net drie keer.

Tegenvaller

Uiteraard was er na afloop geen sprake van feeststemming in het Liphúster kamp. “Dit is een tegenvaller,” aldus Janssen. “Kennelijk hoort dit een beetje bij THOR, want het is vaker gebeurd dat we slecht begonnen aan de competitie. Oldeboorn was vandaag de betere, ze hebben verdiend gewonnen.”

Dat THOR als degradant een rol van betekenis kan spelen in de vierde klas, is volgens Janssen geen vanzelfsprekendheid. “Wij zijn een spits en middenvelder kwijtgeraakt en bovendien misten we vandaag twee vaste krachten. Tegen Oldeboorn kom je dan tekort. Die hebben een goede ploeg en gaan meedraaien om de bovenste plekken.”

Janssen wenst niet te blijven hangen in teleurstelling. “Soms is het niet anders. Volgende week wacht er een nieuwe kans.” Dan gaat THOR op bezoek bij streekgenoot Tijnje. “In de beker hebben we met 3-1 verloren van Tijnje, hopelijk kunnen we revanche nemen.”

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 12 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27