Afbeelding
IMG-20170610-WA0006-web

Meiden De Sweach winnen KNVB-beker

Sport
Zaterdag hebben de meiden van De Sweach MO15 7-tal uit Beetsterzwaag in Emmen de KNVB Bekerfinale gewonnen. Dat was het resultaat van een bloedstollend spannende finalepoule.
De ploeg en begeleiding heeft er lang naar toe geleefd. Na het behalen van de tweede plaats vorig jaar was de druk torenhoog.
Eerste tegenstander waren de dames van Rolder Boys. De spanningen rond het eindtoernooi pakken aanvankelijk niet goed uit, er wordt met 1-0 verloren. Hierna volgt een wedstrijd tegen Oldeholtpade, een bekende tegenstander van een jaar eerder. De meiden van De Sweach zijn gretig en spelen misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Door een strafschop aan het eind van de wedstrijd eindigt de wedstrijd in 1-0 winst.
Na twee speelronden hebben alle vier teams een keer gewonnen en een keer verloren. De beslissing valt in de laatste wedstrijd tegen Muntendam. De winnaar is kampioen, de verliezer eindigt als vierde, omdat de andere twee ploegen in de laatste wedstrijd gelijk spelen.
De Sweach blijft in de laatste wedstrijd naar voren voetballen, maar weet de score maar niet te openen. Ook in de tweede helft blijft het beeld hetzelfde. De Sweach valt aan, Muntendam probeert te counteren. En dan breekt Melissa Bergsma de ban. Binnen een paar minuten is het 2-0 en is het beker binnen.
Het kampioensteam bestaat uit: Myrthe Hovinga, Berber Zwanenburg, Melissa Bergsma, Julia Wooning, Ilse Bergsma, Myrthe Grit, Rinske Swierstra, Hester Zuidemaen Luna Vos. Trainer/leider is Leo Vos.
 

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 12 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 16 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 23 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 1 mei, 04:55