Afbeelding
Voetbal

Voetballers Gorredijk moeten nog week wachten

Sport
Spelers, technische staf en bestuur van vv Gorredijk reisden zondag met de bus tevergeefs af naar het duel Zwaagwesteinde-Surhuisterveen. Een nederlaag van de bezoekers zou betekenen dat Gorredijk zonder zelf te spelen kampioen was van de vierde klasse B. De nummer twee in de competitie hield met een duidelijke 0-3 overwinning de spanning in ieder geval nog een week overeind.
Gorredijk kan de titel nu komende zondag in Niebert op eigen kracht binnenhalen bij het in degradatienood verkerende SVMH. De Gordyksters zijn gewaarschuwd. Vorig jaar kon ook Jubbega in Niebert kampioen worden, maar kwam het met een nederlaag van een koude kermis thuis. Om een week later overigens alsnog de bloemen te krijgen, na een zege op… Gorredijk.

THOR

THOR blijft in dezelfde poule ook sterk presteren. Dankzij de 2-4 zege bij Haren zijn de Liphústers twee speelronden voor het einde nog steeds koploper in de tweede periode. THOR heeft een punt meer dan concurrent Nieuw Roden en ook nog een duel tegoed. Komende zondag op eigen veld tegen degradatiekandidaat Donkerbroek is de periodetitel voor het tweede seizoen op rij veilig te stellen.

Jubbega en UDIROS

In de zondagse derde klasse A blijft het oppassen voor Jubbega en UDIROS. Voorlopig staan beide teams nog net boven de streep, maar na de nederlagen van afgelopen zondag blijft het met twee wedstrijden te gaan onderin spannend.

ODV en De Sweach

Belangrijke punten waren er zaterdag voor ODV, dat RWF met 2-1 klopte en zo weer wat lucht kreeg in de degradatiestrijd in 4C. De ploeg uit Wijnjewoude heeft drie punten voorsprong op de promotie/degradatieplekken. De Sweach staat daar nog weer een punt boven, maar is dus ook nog niet zorgenvrij.
 

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 16 minuten geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 3 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 3 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 3 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 17 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 20 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column gisteren