Afbeelding

Zonovergoten PiterRun & PiterWalk

Sport

Voor het eerst in de vijf jaar moest de organisatie een week voor het evenement de inschrijving stoppen. De loop was vol. Precies 555 deelnemers telde deze vijfde PiterRun. De wandelaars bewogen zich als een kleurig lint voort door het groen. De eerste drie bussen van Arriva vertrokken even na half elf vanaf sportpark Kobunder naar de startplek bij de Piterkerk van Ureterp. Onder het gebeier van de kerkklokken gingen ruim 180 wandelaars klokslag elf uur op pad, anderhalf uur later gevolgd door nog eens een kleine vijftig hardlopers die eveneens 21 kilometer aflegden.

De weergoden lijken maar wat in hun sas dat alle sport in Lippenhuizen onder de vlag van THOR opereert. De lustrumeditie van de PiterRun & PiterWalk die afgelopen zaterdag plaatsvond verliep vlekkeloos en de zon scheen tot de laatste wandelaar door commentator Jan Witteveen enthousiast was binnengepraat.

De hardloopafdeling van THOR, de Liprunners, organiseerden het evenement wederom samen met de activiteitencommissie van de Piterkerk in Lippenhuizen en dorpshuis Hûs de Mande. In de kantine van THOR was het de hele middag gezellig druk, want ook wandelaars en hardlopers die 10,8 kilometer aflegden en hardlopers die zich voor de 6 kilometer hadden ingeschreven werden met bussen naar hun respectievelijke startplek gebracht en finishten op de Kobunder.

“Ik woon mijn hele leven al in Lippenhuizen, maar ik kwam tijdens het wandelen dit keer op plekken waar ik nog nooit eerder was geweest”, zei een van de deelnemers verbaasd. “Prachtig. Ik heb genoten.” Een andere deelnemer, uit Bolsward, zei enthousiast: “Nooit geweten dat het zo mooi is in deze hoek van Friesland.” Het merendeel van de route liep over zand- en bospaden, die door de eerdere overvloedige regenval nog tamelijk modderig waren, maar geen van de deelnemers klaagde.

De zonovergoten dag deed wonderen, de EHBO kwam niet in actie. Op twee plekken met verversingsposten met fruit, koek en drankjes was livemuziek. De opbrengst van de benefietloop is bestemd voor de nieuwe multifunctionele accommodatie die in de loop van dit jaar naast het sportveld verrijst en voor het onderhoud aan de monumentale kerk in het dorp.      

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 16 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 18 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15