Afbeelding

Gorredijk wint bij Read Swart: 1-4

Sport
Het blijft ongemeen spannend onderin de derde klasse D. Steeds meer ploegen winnen wedstrijden om de nacompetitie te ontlopen. De beslissing valt pas op de laatste speeldag. Het duel Read Swart – Gorredijk eindigde in 1-4.
Het was de tweede overwinning in de onderlinge duels met de Knypsters. Belangrijk voor Gorredijk was de terugkeer van Arjen Bergsma en Jelmer Posthumus. Het begin van de wedstrijd bestond uit het aftasten van de tegenstander. Gorredijk trok zich terug op eigen helft en probeerde in balbezit de combinatie te zoeken. Dat was erg lastig op het gortdroge hobbelige veld. Read Swart zocht vooral met de lange bal de voorwaartsen.
Gorredijk kwam in de 25e minuut op voorsprong door een van richting veranderd schot van grote afstand van Milan van der Zee. Banaf dat moment begon het te lijken op een gezapig zondagmiddag potje voetbal. De Knypsters wilden wel maar het lukte niet en Gorredijk vond het allemaal wel prima zo. Uit een strafschop maakte Read Swart net voor rust alsnog 1-1.
In de tweede helft hetzelfde beeld: veel fouten en weinig kansen van beide kanten. Gorredijk pakte in de 64e minuut wederom op voorsprong. Mart van der Tuin mist van de rechterkant een voorzet, maar Jesmer de Vries haalt bij de tweede paal wel doeltreffend uit: 1-2.
Vanaf dat moment begon ook het grote wisselcircus en probeerde Read Swart met veelal lange halen de voorwaartsen te bereiken zonder echt gevaarlijk te worden. De dreiging bleef komen van de flanken van Gorredijk en in de slotminuten was het Jesmer de Vries die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Na een goede passeerbeweging was het schot in de korte hoek de goalie te machtig: 1-3.
Read Swart gooide de handdoek, maar Tristan Bijlsma maakte die diep in blessuretijd vervolgens nog de 1-4.
(verslag Gorredijk)

Meer SA!

Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 17 minuten geleden
WK-titel beachkorfbal Sport gisteren
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport gisteren
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws gisteren