Gorredijk 10-9-2021 Rugby De Wrotters.
Gorredijk 10-9-2021 Rugby De Wrotters. Gorredijk 10-9-2021 Rugby De Wrotters.

De Wrotters: Corona bracht extra leden

Sport
Van 17 t/m 26 september is het De Wike. Onder het motto Lit jim Gean organiseren sportverenigingen open lessen om deelnemers te helpen een sport in de buurt te vinden die bij hen past. Een provinciaal initiatief om sportverenigingen na de coronacrisis een podium te geven. Sa! sprak met zes verenigingen die meedoen aan deze week.

Rugbyclub De Wrotters, Gorredijk Corona bracht extra leden

Bij Rugbyclub De Wrotters is het beeld na anderhalf jaar corona heel anders dan bij veel andere sportverenigingen. De club zag in coronatijd het aantal leden niet dalen, maar juist stijgen. Voorzitter Johan Teake Dekker heeft daar wel een verklaring voor. “Binnensporten mochten net, dus sochten minsken mear bûtensporten op. En ik tink dat der jeugd is dy’t út ferfeling in twadde sport socht hat.” Ondanks de groei blijft De Wrotters een kleine vereniging, met circa 25 spelende seniorenleden en 35 jeugdleden. Het is volgens Dekker nu zaak de leden vast te houden. En dat lukt alleen maar met een actieve competitie. “Alles giet los, dus it moat goedkomme.”
De Wrotters zoekt de groei ook in het opstarten van een extra activiteit: Walking Rugby. Bedoeld voor mensen die graag willen ballen met een spelelement, maar die moeite hebben met hardlopen en fysieke contacten. Bij Walking Rugby is hardlopen verboden, net als de tackle. De bal mag zowel voor- als achteruit gespeeld worden. In plaats van het plaatsen van een tackle worden tegenstanders aangetikt. Bij vijf keer aantikken gaat de bal naar de andere ploeg.
Voor de coronacrisis nodigde De Wrotters een deskundige van de bond uit voor een introductietraining. Daar kwamen zestien mensen op af. Johan Teake deed zelf ook mee. “It is in leuk spultsje. En it kin allinnich mar slagje at spilers mei-elkoar samenwurkje. Wy pakke it no wer op. Ik tink dat dit echt wat nijs wêze kin.” wrotters.com

Doe jij mee?

Om mee te kunnen doen aan de activiteiten van ‘De Wike’ is het nodig om vooraf aan te melden. Een overzicht van alle activiteiten met de data en de tijden is te vinden op dewike.frl. Daar is het ook mogelijk om online aan te melden.
 

Meer SA!

Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 36 minuten geleden
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 14 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 14 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 14 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 14 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 20 uur geleden