GORREDIJK; 16-8-2021; Fysio Gorredijk.
GORREDIJK; 16-8-2021; Fysio Gorredijk. GORREDIJK; 16-8-2021; Fysio Gorredijk.

Fysio Femke in Oranje

Sport
Femke Faber (26) uit Gorredijk is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Bondscoach Jan Niebeek maakte dat vorige week bekend. Het is voor de speelster van LDODK/Rinsma Modeplein een terugkeer bij de nationale selectie, nadat blessureleed jaren geleden de doorstroom naar nationale jeugdselecties blokkeerde.
“Ik siet tsien jier lyn bij Oranje ûnder 16 en soe trochskowe nei Oranje ûnder 19. En doe begûn de ellende mei myn knibbel.” Door de knieproblemen was het voor Femke niet mogelijk het fysiek zware programma van de jeugdselecties te blijven volgen. Ze verwacht nu geen problemen omdat haar lichaam door krachtrainingen inmiddels veel sterker is en TeamNL bovendien een minder intensief programma afwerkt. “Ien training of aktiviteit deis is gjin probleem.”
Femke was verrast door het telefoontje van de bondscoach. “Dêr hie ik hielendal net mear op rekkene.” Ze had het hoofdstuk Oranje voor zichzelf al afgesloten. “Hiel leuk dat it no dochs noch komt.” In januari 2019 maakte Femke bekend een punt te zetten achter haar korfbalcarrière. Ze wilde tijd maken om andere dingen in het leven op te pakken, zoals het maken van verre reizen. “Ik bin doe net stoppe omdat ik it kuorfbaljen net mear leuk fûn.” Die wereldreis kwam er, maar daarna begon het weer te kriebelen en pakte ze het korfballen weer op. Met succes en met de selectie voor Oranje als beloning. Bondscoach Niebeek vindt Femke een speelster die goed past in zijn speelwijze met veel functiewisselingen. TeamNL bereidt zich voor op het EK dat eind oktober in België wordt gehouden. Voor de toernooiselectie laat de bondscoach nog twee spelers en twee speelsters afvallen. “Ik hoop dat ik it EK spylje kin, mar ik slút no pas oan. Wy sille sjen.”
Fysio Gorredijk Haar stap naar TeamNL betekent dat Femke twee dagen per week doorbrengt op het nationale trainingscentrum in Papendal. En dat terwijl de fysiotherapeute een baan voor vier dagen per week bij Fysio Gorredijk heeft. Femke: “Mar ik krij alle meiwurking. Dat is hiel moai.” Hannie Schulting van Fysio Gorredijk is heel blij voor Femke. “Dit is in kâns dy’t sy mei beide hannen oangripe moat.” Fysio Gorredijk heeft meer banden met topsporters, dus is het logisch dat de praktijk meewerkt, stelt Schulting. “Dat is gjin diskusje.” Het betekent wel dat Fysio Gorredijk op zoek is naar een fysiotherapeut om de opengevallen uren in te vullen.
Op de foto: Femke Faber tussen haar werkgevers van Fysio Gorredijk, Hannie Schulting en Jeroen Schadron.

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 3 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 22 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 23 uur geleden