Afbeelding

Rients en Nicole maken bij iedereen een feestje

Ondernemen

Sinds twee jaar vult het echtpaar Miedema  de dagen volledig met de horecaverhuur. Catering van feestjes en de verhuur van een tentje deden ze ook al vanuit het café. “Mar dizze aktiviteiten binne no hiel bot groeid.” Belangrijke oorzaak van de expansie is de samenwerking met horecagroothandel ActiFood in Oosterwolde. “Dat hat ús in boost jûn. Sy ha nochal wat klanten dy’t foar in feestje of in evenemint sykje nei materiaal dat se hiere kinne. Wy ha no in loads dy’t hartstikke fol leit.”

Het was voor Rients en Nicole Miedema afgelopen weekend even terug naar vroeger tijden. Tijdens het Zomerfeest stonden zij weer eens een heel weekend in een snackwagen. Net zoals Rients dat jaren terug ook hele zomers lang deed. “Efkes byspringe yn eigen doarp. Hiel leuk. Jo komme in bult âlde kunde tsjin.” En een breed netwerk hebben de Miedema’s, nadat zij jarenlang in Ureterp uitbaters waren van Café It Alde Sté.

Want een feestje is tegenwoordig niet meer gewoon een feestje. Veel mensen zijn op zoek naar iets aparts. “Minsken wolle fermakke wurde.” En dus zit Rients regelmatig bij mensen aan tafel te brainstormen. “Op ynternet is fan alles te finen. Minsken witte wol ûngefear wat se wolle. Meielkoar wurkje wy de ideeën dan út.” En dus is een bruiloft on the beach in een loods geen uitzondering meer. Met zand, palmen en een bar in het midden. “It moat net standaard wurde, mar dêr fine wy altyd wat op. Prachtich wurk.” 

Met dank aan de crisis hebben mensen ontdekt dat een feestje thuis ook veel mogelijkheden biedt. “En dan ha je neat te krijen mei in rookferbod en slútingstiden. It smyt miskyn wat mear wurk op, mar jo binne ek folle fleksibeler. En jo ha dan krekt wat oars,  wat 

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 4 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 8 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05