Sportsking.
Sportsking. Sportsking. Ronald Zandstra en Aron Kors.

Aaron en Ronald ontzorgen

Ondernemen
Als sportclub of bedrijf speel je jezelf niet alleen in the picture met je prestaties, ook de uitstraling doet ertoe. Hoe kom je aan een leuk clubshirt, waar laat je het bedrukken en hoe zorg je voor een uniforme, frisse huisstijl? “We merke dat klups dêryn graach ûntsoarge wurde wolle.”
Aaron Kors van SportsKing en Ronald Zandstra van Zandstra Design bundelen sinds een aantal jaren hun krachten. Met een totaalpakket van ontwerp tot realisatie. Van briefpapier tot gevelreclame en van alle soorten sportartikelen tot sport- en werkkleding. “Minsken fine it noflik dat wy harren alles út hannen nimme”, zegt Ronald. Aaron: “It belangrykste fine wy om goeie service te ferlienen. We betinke oplossingen.”
De twee ontmoetten elkaar op de sportvelden van vv Jubbega en bedachten dat hun diensten elkaar mooi aanvulden. Al snel haalden ze de Jubbegaster voetbalclub binnen als eerste klant. Aaron:  “Wy leverje klean, materialen, programmaboekjes, reklamebuorden, briefpapier en flaggen.” Inmiddels volgden nog zo’n twintig sportclubs. Daarnaast verzorgen ze voor bedrijven en zzp’ers de gevelreclame, autobelettering, werkkleding en andere reclame-uitingen. Hiervoor beschikken ze zelf over de benodigde drukpersen, ze klimmen zelf op de ladder om gevelreclame te bevestigen.
Aaron is de kledingspecialist. In zijn kantoorruimte aan huis in Jubbega staan rekken met vele meters kleding. “Dy nim ik mei nei de klup, dan kin se útsykje.” Veel hiervan is custom made, dus een eigen ontwerp volledig naar wens van de klant. Hij organiseert bij de club passessies en iedere club heeft een eigen webomgeving om bestellingen te kunnen plaatsen.
Ronald werkt vanuit Gorredijk, hij heeft een eigen ruimte in het pand van Drukkerij Lageveen. “Dat is in grut foardiel. Tegearre mei Roelof Lageveen, myn omke, ha we groei fûn. Guon minsken komme by de drukker foar it bedrukken fan (sport)klean, stickers en grut formaat prints. Dy wurde dan nei ús trochstjoerd.” Andersom heeft de drukkerij voordeel bij het drukken van papieren uitingen als programmaboekjes, visitekaartjes, briefpapier, enveloppen en dergelijke.
Aaron: “Ik ha altyd passy hân foar sportklean. Oeral wêr’t ik wie kocht ik in fuotbalshirt.” Broer Leander had dezelfde passie, samen begonnen ze in 2014 SportsKing. Ronald is grafisch vormgever/dtp’er en begon zeven jaar geleden voor zichzelf. “Ik woe mear ôfwikseling. It moaiste is om fan neat eat te meitsjen.”
Beide bedrijven hebben de groei te pakken. “We bin ta oan útwreidzjen”, zegt Ronald. Ze zoeken in de toekomst een pand in Gorredijk waar ze samen kunnen werken, op bereikbare afstand van de drukkerij. In een nieuw pand kunnen ze eventueel een collectief vormen met meerdere bedrijven.
zandstradesign.nl sportsking.nl

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 22 minuten geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 3 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 3 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 3 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 17 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 20 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column gisteren