Afbeelding

Buurtsuper Faber Lippenhuizen sluit deuren

Ondernemen

Na bijna honderd jaar sluit buurtsuper Faber in Lippenhuizen op zaterdag 6 november de deuren. Het bedrijf gaat verder als faberwineworld, specialist in wijnen en streekproducten. Eigenaar Ronald Faber: “De keuze is met pijn in het hart gemaakt. Een supermarkt in een dorp als Lippenhuizen is tot teleurstelling van de familie niet langer rendabel.”

De beslissing om met de buurtsuper te stoppen hangt al enkele jaren in de lucht. Faber heeft er alles aan gedaan om een nieuwe eigenaar te vinden, maar belangstellenden haakten uiteindelijk om verschillende redenen af. “Helaas is die missie niet geslaagd. Ik stond voor de vraag verder te gaan met datgene waarmee ik in de familie ben opgegroeid, of mijn hart te volgen. Mijn ambities liggen bij wijn en gedistilleerd.” In de huidige supermarkt neemt met name wijn al een toonaangevende plek in en webwinkel faberwineworld is de laatste jaren fors gegroeid. Faber wil dat specialisme verder uitbouwen. De binnen- en buitenkant van de buurtsuper ondergaan begin volgend jaar een grondige verbouwing. Faber gaat de verkoop van wijnen combineren met een proeflokaal en desgewenst catering.

Daarnaast biedt hij een mooie etalage met kwalitatief goede en duurzame streekproducten, zoals kaas. “In samenwerking met horeca wil ik thematische proeverijen organiseren.” Tevens zet Faber de deuren open voor kunst uit de regio en hoopt hij als toeristisch informatiepunt te fungeren. “Kunst sluit aan bij de sfeer die ik met faberwineworld creëer. Het draait om beleving, genieten van een mooie wijn en gezonde voeding.” 

Vanaf oktober ruimt de buurtsuper de bestaande voorraad op, daarna begint in januari de ingrijpende verbouwing. Volgend voorjaar opent vervolgens faberwineworld in de nieuwe opzet de deuren. De wijnhandel blijft tijdens de komende maanden open en wijkt tijdens de verbouwing uit naar het deel van de supermarkt dat leeg staat. Omdat Faber ook dagjesmensen wil trekken, gaan de deuren volgend jaar ook op zondag open. Bij mooi weer komt er een terras en naast wijn en speciale bieren schenkt hij ook niet-alcoholische dranken en koffie of thee.

Meer SA!

Afbeelding
Prehabilitatie Column 16 uur geleden
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 19 uur geleden
Het kampioenselftal van Oerterp dat in 1976 naar de derde klasse van de KNVB promoveerde.
Voetbal: Zwart-wit Presto werd blauw-wit Oerterp Sport 19 uur geleden
Anouk van der Meer in NoSa!
NoSa!: 4 mei, zelfoogsttuin, jong kaptalent en een oceaanonderzoeker Nieuws 19 uur geleden
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 1 mei, 19:26
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 1 mei, 16:02
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 1 mei, 12:09