Werkzaamheden Sweachster en Gordyksterwei.
Werkzaamheden Sweachster en Gordyksterwei. LIPPENHUIZEN 5-11-2021 Werkzaamheden Sweachster en Gordyksterwei.

Van 80 naar 60 tussen Lippenhuizen en Beetsterzwaag

Nieuws
De Sweachsterwei en Gordyksterwei tussen Lippenhuizen en Beetsterzwaag is momenteel afgesloten. De aannemer is bezig de weg anders in te richten zodat de maximumsnelheid omlaag gebracht kan worden van 80 naar 60 km/uur.
Het doel van de ingreep is om de weg veiliger te maken. De uitvoering van het project kent twee fases. Op dit moment worden de diverse kruispunten gelijkwaardig ingericht door herkenbare markering en/of een herkenbare rode kleur op het wegdek. Naast de verlaging van de maximumsnelheid betekent de aanpassing namelijk ook dat verkeer van rechts op kruisingen voorrang heeft. Ter hoogte van de kruisingen met de Bûtewei en de Koefenne komen verkeersdrempels. In de tweede fase (voorjaar 2022) wordt een herkenbare tweekleurige slijtlaag aangebracht.
De verkeersveiligheid op de Sweachsterwei/Gordyksterwei is al jaren onderwerp van politieke discussie. Er waren de afgelopen decennia regelmatig ongelukken, waarvan een aantal met dodelijke afloop. De weg is een van de historische Opsterlandse wegen waar de bomen dicht op de rijweg staan. In de gemeenteraad ging de discussie daarom ook steeds over het evenwicht tussen de historische bomen en de verkeersveiligheid. De gemeenteraad besloot al enkele jaren geleden de weg aan te pakken, maar de uitvoering wachtte lang op het vinden van voldoende financiële middelen. Het project wordt nu mede gerealiseerd door een provinciale subsidie.

Meer SA!

Afbeelding
Kostbare zege RWF op Wykels Hallum Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14
Afbeelding
'Fjild is al tsien jier oan ferfanging ta' Sport 8 dec., 08:50