Theaterpaarden in Manege Onder de Linde.
Theaterpaarden in Manege Onder de Linde. Julia van der Werf

Verrassende avond op jubilerende manege (met video)

Nieuws

BEETSTERZWAAG De Stichting Manege Onder de Linde vierde haar 35-jarig bestaan vrijdag met een avond vol verrassingen. 

Het feest was vooral georganiseerd voor de vrijwilligers en mensen van de dagbesteding. “Zonder hen kunnen we het paardrijden met gehandicapten niet realiseren. En daar doen we het voor”, vertelt bedrijfsleider Trea Arkema. Ook de sponsoren waren aanwezig om het 35-jarig jubileum van de stichting te vieren.


De manege zelf bestaat veel langer, het is al ruim een halve eeuw een plek voor therapeutisch paardrijden in het Noorden. Simon van der Let is al zes jaar voorzitter van de stichting. “Inmiddels hebben we meer dan 230 ruiters, waarvan 170 met een beperking. Deze ruiters krijgen extra aandacht. Dat doen we samen met de vrijwilligers en medewerkers. En we hebben een fantastisch werkend bestuur.”

Alle vijf instructeurs die op de manege werken zijn Instructeur Paardrijden Gehandicapten (IPG). Dat geldt ook voor Evelien, zij verzorgt de lessen met groepen van zes personen. En ze kan zelf heel goed paardrijden. Volgens Trea gaf ze eerder op de dag een prachtige show met haar Friese paard.

De verrassingsact

De statafels zijn omringd met mensen. Iedereen wacht met spanning af wat er komen gaat. Ondertussen wordt er muziek gedraaid en drank ingeschonken voor de liefhebbers. Aan de lange tafels zitten mensen te eten van het aangeboden buffet. Door de microfoon wordt verzocht om zich te verzamelen rondom de grote bak. 

Het is de beurt aan de vrijwilligers. Maar daar weten de aanwezigen nog niks van. De verrassingsact zorgt voor flink wat gelach vanuit het publiek. In de bak komen vier ruiters binnengereden. Maar niet op een echt paard. Medewerkers van Onder de Linde dragen een kostuum als theaterpaarden. Trea: “Onze langstzittende vrijwilliger heeft dag en nacht gewerkt om de pakken in drie weken tijd in elkaar te zetten.”

Slotshow

Afsluiter van de avond is Tim Douwsma. Monique Smit kon er niet bij zijn, dus neemt Marlijn haar taak over. Zij mag een duet met Tim zingen. Na het duet wil ze graag nog iets zeggen. “Bedankt en respect voor de organisatie. En zullen wij morgen weer samen zingen?” Die grap valt goed in de smaak bij het publiek. 

Er wordt nog een laatste toost uitgebracht op het 35-jarig jubileum van Stichting Onder de Linde. Het feest wordt afgesloten met een polonaise. En natuurlijk wil iedereen nog even op de foto met Tim.  

Meer SA!

Afbeelding
Oerterp onderuit in Leeuwarden: 4-0 Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Sing-a-Long Show in De Skâns Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: Kerstconcert Euterpe Cultuur 9 dec., 08:03
Afbeelding
Laatste weekend Art Super Cultuur 9 dec., 08:01
Afbeelding
Weekendtip: zaterdag elfde editie Tynjerock Cultuur 8 dec., 21:52
Afbeelding
Weekendtip: Canadees duo wederom op Muziekpodium Cultuur 8 dec., 17:13
Afbeelding
'Uitgedund' Makkinga ontvangt Havelte Sport 8 dec., 16:00
Afbeelding
Een thuis. Want eigen haard ... Column 8 dec., 12:14