Afbeelding
C2A920Sietse20de20Boer20Manege20Onder20de20Linden20Beetsterzwaag20_MGL6074

Dertig jaar Manege onder Linde

Nieuws
Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag bestaat op 3 maart dertig jaar. Dit wordt van maandag 5 tot en met zaterdag 10 maart op bescheiden wijze gevierd door ruiters, vrijwilligers en vaste bezoekers. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september volgt nog een groot jubileumfeest.
Manege Onder de Linde is al dertig jaar een voor Friesland unieke manege. In eerste aanleg is het opgezet als kleine buitenmanege voor kinderen van het toenmalige Kinderrevalidatiecentrum Lyndensteyn. Vanwege financiële redenen dreigde eind jaren tachtig sluiting. Om het paardrijden voor mindervalide kinderen voor Beetsterzwaag te behouden is vervolgens op 3 maart 1988 een stichting opgericht. De Stichting Manege Onder de Linde exploiteert een geheel zelfstandig manegebedrijf dat voor een belangrijk deel op vrijwilligers draait. Ruiters met een beperking kunnen hier therapeutisch of recreatief paardrijden, maar ook valide kinderen uit de regio zijn welkom. De integratie tussen invalide en valide kinderen bevorderen is nog steeds een missie van de manege. In dertig jaar tijd is de manege enorm gegroeid. De nieuwbouw in 2010 was daarbij heel belangrijk. De kleine buitenmanege werd toen een goedgeoutilleerde manege voor 250 ruiters.
In september staat er een groot feest op het programma, waarbij de manege het hele dorp wil betrekken. Op vrijdag is er feest voor genodigden met onder andere demonstraties. Op zaterdag volgt een Open Dag met opnieuw demonstraties.
 

Meer SA!

Afbeelding
Gjin ôfstân dwaan Column 19 uur geleden
Afbeelding
Oproep raad: ook in kleinere dorpen blijven bouwen Nieuws 20 uur geleden
Diëtiste Jennifer Plein, huisarts Jon Brouwers, voorzitter Plaatselijk Belang Frans Mulder, directeur Rabobank Durk Mous, leefstijlgroep-coach Alie Koopal.
'De beste dokter staat in de keuken' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen over handhaving van lelieteelt Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Sa! zoekt bijzondere moeders (en vaders) Nieuws 20 uur geleden
Met stoffen uit de buurt kon het team 300 meter vlaggenlijn maken.
Ruim 1100 vlaggetjes verbinden buurt op Koningsdag Nieuws 20 uur geleden
Trainer Joop Gall begrijpt weinig meer van de ontstane situatie bij Jubbega en ziet weinig kans om het seizoen op een sportief correcte manier af te maken.
Volop vraagtekens over positie Jubbega Sport 23 apr, 13:28
Tet en Ben Leenman waren maandag zestig jaar getrouwd.
Tet zag ineens een leuke keeper Nieuws 23 apr, 12:10