Afbeelding
C2A920Sietse20de20Boer20Manege20Onder20de20Linden20Beetsterzwaag20_MGL6074

Dertig jaar Manege onder Linde

Nieuws
Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag bestaat op 3 maart dertig jaar. Dit wordt van maandag 5 tot en met zaterdag 10 maart op bescheiden wijze gevierd door ruiters, vrijwilligers en vaste bezoekers. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september volgt nog een groot jubileumfeest.
Manege Onder de Linde is al dertig jaar een voor Friesland unieke manege. In eerste aanleg is het opgezet als kleine buitenmanege voor kinderen van het toenmalige Kinderrevalidatiecentrum Lyndensteyn. Vanwege financiële redenen dreigde eind jaren tachtig sluiting. Om het paardrijden voor mindervalide kinderen voor Beetsterzwaag te behouden is vervolgens op 3 maart 1988 een stichting opgericht. De Stichting Manege Onder de Linde exploiteert een geheel zelfstandig manegebedrijf dat voor een belangrijk deel op vrijwilligers draait. Ruiters met een beperking kunnen hier therapeutisch of recreatief paardrijden, maar ook valide kinderen uit de regio zijn welkom. De integratie tussen invalide en valide kinderen bevorderen is nog steeds een missie van de manege. In dertig jaar tijd is de manege enorm gegroeid. De nieuwbouw in 2010 was daarbij heel belangrijk. De kleine buitenmanege werd toen een goedgeoutilleerde manege voor 250 ruiters.
In september staat er een groot feest op het programma, waarbij de manege het hele dorp wil betrekken. Op vrijdag is er feest voor genodigden met onder andere demonstraties. Op zaterdag volgt een Open Dag met opnieuw demonstraties.
 

Meer SA!

Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 2 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Appeldag en streekmarkt Tropische Kas Cultuur gisteren
Afbeelding
Wrotters pakken eerste winst Sport 2 okt., 15:32
Afbeelding
Flaeijelfeest met een gouden randje Cultuur 2 okt., 14:10