Afbeelding
Sietse de Boer

Oranje Lycklamahûs tegen geweld tegen vrouwen

Nieuws

BEETSTERZWAAG De Gemeente Opsterland is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich daarom aan bij de internationale campagne Orange the World. Het Lycklamahûs kleurt daarom oranje, de kleur die symbool staat voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. 

Burgemeester Lex Roolvink: “Het is eigenlijk schrijnend dat het hier, en in deze tijd, nog nodig is om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Maar de verschrikkelijke verhalen van dichtbij en ook uit bijvoorbeeld Iran maken helaas al te duidelijk dat wij medestanders over de hele wereld nodig zijn. Daarom kleuren wij ook dit jaar het Lycklamahüs in Beetsterzwaag weer oranje.“

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start ook de jaarlijkse campagne Orange the World, die tot 10 december duurt. De tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’. 

In 2022 is preventie het thema van de Nederlandse campagne. Opsterland heeft zich ook voor langere tijd verbonden aan dit thema met de preventie-agenda. Samen met inwoners, zorgaanbieders, ondernemers en vele anderen wil Opsterland aan een gemeenschap bouwen waarin iedereen kan meedoen en meetelt. 

Steun aan Orange the World sluit ook aan bij het feit dat Opsterland sinds 2019 officieel Global Goals-gemeente is. Elke bijdrage aan een leefbare, veilige en duurzame leefomgeving vindt Opsterland belangrijk.

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 7 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 7 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 7 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 7 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 13 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 15 uur geleden