Afbeelding

Procedure Aldi wordt niet aangepast

Nieuws

GORREDIJK Het college van B en W is niet van plan de bestemmingsplanprocedure rond de bouw van de nieuwe Aldi-supermarkt in de Hoofdstraat in Gorredijk te versnellen. 

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college dat Aldi al een kortere procedure heeft doordat de stap met een Nota van Uitgangspunten voor het bestemmingsplan is komen te vervallen. In plaats daarvan heeft Aldi tijdens een informatiebijeenkomst de raadsleden bijgepraat. 

Er ontstond de afgelopen weken enige commotie over het in de procedure mogelijk schrappen van het voorontwerpbestemmingsplan. De raad besloot twee weken geleden hiertoe, maar volgens het college geldt dit alleen voor bestemmingsplannen waarvan de procedure nog moet starten. De vergunningsprocedure rond de Aldi-supermarkt loopt al langer en is daardoor onterecht op een lijstje bij het raadsvoorstel terechtgekomen. Het college biedt hier excuses voor aan. 

Voor Aldi was de gang van zaken aanleiding de gemeenteraad te vragen in te grijpen en de al ingezette stap met het voorontwerpbestemmingsplan te schrappen en te vervangen door het ontwerpbestemmingsplan. Het college van B en W vindt dat Aldi het volledige traject moet doorlopen omdat dat keer op keer is afgesproken. Bovendien kent het plan volgens het college een lange voorgeschiedenis en genoeg gevoeligheden om grote zorgvuldigheid te betrachten. B en W vinden het daarom belangrijk dat de inwoners van Gorredijk voldoende gelegenheid hebben om van zich te laten horen. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt sinds 29 september gedurende zes weken ter inzage.

Meer SA!

RWF viert de handhaving in de derde klasse na de zege op Twijzel.
RWF na nipte overwinning op Twijzel veilig Sport 18 mei, 16:54
Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 18 mei, 07:41
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 mei, 16:00
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 17 mei, 13:46
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 mei, 12:30
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 mei, 12:23
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 17 mei, 11:37
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 17 mei, 11:31