Afbeelding

Aldi wil procedure Gorredijk versnellen

Ondernemen

GORREDIJK Aldi heeft de Opsterlandse gemeenteraad per brief gevraagd om in te grijpen in het proces rond het bestemmingsplan voor de nieuwbouw van de supermarkt in de Hoofdstraat in Gorredijk.

Aanleiding voor de brief is de merkwaardige gang van zaken afgelopen maandag rond een raadsbesluit waarmee Opsterland in aanloop naar de invoering van de Omgevingswet de procedures rond een aantal bestemmingsplannen wil inkorten. Bij dit besluit worden de stappen van een Nota van uitgangspunten en bijbehorende inspraak en de fase van het voorontwerpbestemmingsplan overgeslagen. Deze stappen zijn volgens het College van B en W wettelijk niet verplicht.

In de memo bij het raadsbesluit is een lijstje plannen opgenomen die op het oog voor deze versnelling van de procedure in aanmerking komen. Op dit lijstje staat ook het plan voor de Aldi in Gorredijk. Het lijstje is door deze site vorige week ook op die manier gepubliceerd. Een telefoontje van het gemeentehuis woensdagochtend leerde dat dit niet zo gelezen moest worden. Er was geen lijstje.

Aldi leest het raadsbesluit met bijbehorende memo echter ook zo dat het plan voor de supermarktverhuizing ook onder het nieuwe beleid valt. De supermarkt vraagt de raad daarom het vorige week net gepubliceerde Voorontwerp bestemmingsplan in te trekken en dit direct als Ontwerp bestemmingplan weer in procedure te brengen. Aldi schat in dat dit in het proces circa twee maanden tijd bespaart.

Aldi werkt in Gorredijk al geruime tijd aan plannen voor de nieuwbouw van een supermarkt aan het begin van de Hoofdstraat. Het plan is nu zover dat de benodigde bestemmingsplanprocedure is opgestart.  

Meer SA!

Afbeelding
Gevoelige keuze voor Sport Vereent Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Partijen rond De Kompenije weer aan tafel Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Debuut van The Spaltenbridge Band Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Van Teyens Fundatie helpt Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Oproep: Hoe bespaart u energie? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Huurwoningen versneld verduurzaamd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Uitlaten in het donker Column 12 uur geleden
Afbeelding
Lezing: Wat deed Bommen Berend in Opsterland? Cultuur 30 nov, 19:27