Klaske de Vries
Klaske de Vries

Doe mee aan Sa! Webinar: stoppen met werken?

Nieuws

Wanneer wil ik stoppen met werken? Wanneer draag ik mijn bedrijf over? Twee eenvoudige vragen waarop niet altijd even eenvoudig een antwoord is te geven. In een interactief webinar zet Klaske de Vries-van der Sluis van Klasse Inzicht op dinsdagavond 8 maart de belangrijkste aspecten op een rijtje.

Wanneer u voor het eerst AOW krijgt, hangt af van uw geboortedatum. De site van de Sociale Verzekeringsbank (www.svb.nl) vertelt het u binnen enkele seconden. Sommige mensen willen echter eerder stoppen met werken. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar is het financieel wel mogelijk?

Grote vraag is dan: wat moet mijn besteedbaar inkomen zijn op de pensioendatum? En nog belangrijker: hoe en wanneer bereik ik dat inkomen? Het antwoord is erg afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Wat voor voorzieningen zijn er getroffen? Welke financiële reserves zijn er? Wat voor vermogen is er beschikbaar op de gewenste stoppen-met-werkendatum? Is de opbrengst van mijn bedrijf voldoende om in mijn inkomen te voorzien?

Niet iedereen heeft een goed overzicht van zijn of haar situatie. “Dat is ook heel logisch”, vertelt Klaske de Vries-van der Sluis van Klasse Inzicht uit Jubbega. “Veel mensen hebben in het verleden bijvoorbeeld geld ingelegd in verschillende spaarvormen of ze hebben lijfrentes afgesloten. Maar er is meer. Veel vijftigers en zestigers beschikken over een eigen woning met een fikse overwaarde. Vermogen in bakstenen dat slim kan worden ingezet voor de oudedagsvoorziening.”

Kortom: iemands financiële situatie op het moment van pensionering hangt af van veel factoren. Welke factoren dat allemaal zijn, zet Klaske op 8 maart (20.00 uur) op een rijtje in een speciaal Sa!-webinar. Zodat u weet waar u naar moet kijken om te bepalen op welk moment u kunt stoppen met werken. In vogelvlucht stipt Klaske de belangrijkste punten aan. Bovendien geeft Klaske in het webinar antwoorden op vragen die deelnemers via de chat kunnen stellen.

Opgeven

Deelnemen aan dit speciale Sa!-webinar is gratis. Aanmelden voor dit online kennismoment kan door te klikken op deze link. U ontvangt dan via de mail een link naar het webinar dat op 8 maart om 20.00 uur start. Het webinar duurt ongeveer dertig minuten.

Klaske de Vries-van der Sluis

Klaske de Vries-van der Sluis uit Lippenhuizen had een carrière van 34 jaar bij de Rabobank. In 2019 besloot ze samen met haar oud-collega Ineke Eleveld-Smit uit Tuk (43 jaar bankervaring) voor zichzelf te beginnen. Onder de naam Klasse Inzicht geven ze sindsdien financieel advies aan particulieren, (kleine) zelfstandigen en agrarische ondernemers. Financiële planning is daarbij, naast hypotheekadvies, één van hun werkzaamheden. Sinds de start maken ook administratief ondersteuner Karin Tijssen en hypotheekspecialist Ronny Bloemhoff deel uit van het team van Klasse Inzicht.

Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 19 uur geleden
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws gisteren
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport gisteren
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 26 apr, 18:51
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 26 apr, 16:00