Afbeelding

Nieuwe raadsleden geïnstalleerd

Nieuws

Veenstra en Van der Veen werden afgelopen maandag geïnstalleerd in de raad. Van der Harst was er niet. Zijn installatie volgt in de raadsvergadering van komende maandag (2 juni).

Na de benoeming van de drie wethouders, worden hun plaatsen in de raad ingenomen door drie nieuwe raadsleden: Sjors Veenstra (CDA), Oebele van der Veen (CU) en Dieko van der Harst (OB)

Sjors Veenstra (36) neemt in de CDA-fractie de plaats in van Wietze Kooistra. Veenstra woont  in Ureterp en werkt als projectleider Ruimtelijke Ordening bij de gemeente De Friese Meren.

Oebele van der Veen (40) is toegetreden tot de fractie van de ChristenUnie. Van der Veen is in het dagelijks leven werkzaam als adviseur laboratoriuminrichting bij Interfurn bv. Hij woont in Ureterp en is ook voorzitter van het afdelingsbestuur van CU Opsterland.

Voor Dieko van der Harst uit Gorredijk is het een hernieuwde kennismaking met de Opsterlandse gemeenteraad. Hij was namens Opsterlands Belang ook de afgelopen raadsperiode al raadslid. Bij de laatste raadsverkiezingen moest hij op basis van voorkeurstemmen andere OB-kandidaten voor laten gaan. De benoeming van Piet van Dijk tot wethouder betekent voor Van der Harst alsnog een plek in de raad.

De drie wethouders werden bij de laatste verkiezing tot raadslid gekozen. Ten tijde van de college-onderhandelingen, mogen zij de functie van wethouder en raadslid combineren. Na hun herbenoeming tot wethouder verlaten zij de raad.

Meer SA!

Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 21 minuten geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 30 minuten geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 23 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws gisteren
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen gisteren
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws gisteren
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35