Afbeelding
lammetjesdag

Lammetjesdag bij schaapskooi Fryske Gea

Nieuws
Het is topdrukte in de schaapskooi van It Fryske Gea op het Mandefjild bij Bakkeveen. Er zijn namelijk heel veel lammetjes geboren. Dit lentegevoel wil de natuurorganisatie graag met iedereen delen tijdens Lammetjesdag op zondag 22 april van 12.00 tot 16.00 uur.
De Lammetjesdag is een ideale mogelijkheid om te genieten van de pasgeboren lammetjes, de natuur en de vele leuke activiteiten. Opgeven is niet nodig. Parkeren kan bij Nieuw Allardsoog aan de Jarig van der Wielenwei 6 in Bakkeveen.
Er valt deze dag veel van de natuur te genieten. Naast een kraambezoek aan de lammetjes in de schaapskooi, worden op het feestterrein verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Zo vinden er op vaste tijden demonstraties schapendrijven plaats, wandelexcursies en ponyrijden. Daarnaast kan er de hele middag worden deelgenomen aan de doorlopende activiteiten, zoals broodjes bakken bij vuur, knutselen in de tent, schaapscheren, het springkussen of wat lekkers eten op het terras.

Dagprogramma

13.00 uur demonstratie schapendrijven 13.30 uur wandelexcursie (startlocatie: aan het begin van de route naar de schaapskooi 13.30-15.00 uur ponyrijden 14.00 uur demonstratie schapendrijven 14.30 uur wandelexcursie (startlocatie: aan het begin van de route naar de schaapskooi 15.00 uur demonstratie schapendrijven
Doorlopende activiteiten (gehele middag) Lammetjes kijken,  braakballen pluizen, broodjes bakken, knutselen, schminken, schaapscheren, springkussen, vilten, wolspinner, eendenkorf vlechten en zelf hout zagen.
Meer informatie en plattegrond is te vinden op Lammetjesdag

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 8 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 11 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 19 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 22 uur geleden