Centrum Jubbega.
Centrum Jubbega. Centrum Jubbega.

Jubbega kan hoop putten uit debat

Nieuws
Wie maandagavond in De Kompenije bij het verkiezingsdebat van de tien lijsttrekkers in de gemeente Heerenveen was, weet het zeker. Het komt wel goed met de aanpak van het centrum van Jubbega en de verkeersonveiligheid op de Bij de Leijwei. Alle partijen vinden dat er iets moet gebeuren.
Ate Eijer (FNP): “Der is nei 1990 neat mear bard yn it sintrum.” Jan van der Veen (SP): “Yn it grutte doarp It Hearrenfean kin in soad. Jobbegea fertsjinnet ek in goed sintrum.” Maar wat er dan moet gebeuren is niet duidelijk. Niemand had nog een plan gezien. Wel is er een plan uit 2009, maar daar is vanwege de financiële malaise niets mee gedaan. Jelle Zoetendal (PvdA): “Dan moatte wy dat plan mar efkes ôfstofje.” Het past alle partijen dat het dorp zelf met een plan komt. Age Hartsuiker (Heerenveen Lokaal) kijkt daarvoor naar ondernemersvereniging HNI en Plaatselijk Belang. Gerrie Rozema (Groen Links): “Ik heb vertrouwen in de kracht van de mensen.”
Vragen uit de goedgevulde zaal benadrukten de urgentie van de aanpak van de Bij de Leijwei. Maar dat kan nog weleens een omvangrijk plan worden. De weg is onveilig voor fietsers en wandelaars, de waterleiding is oud en krakkemikkig en de bermen zijn abominabel slecht. Al vertelde Hans Broekhuizen (CDA), ook wethouder, dat de bermen deze week al worden aangepakt. De aanleg van een fietspad aan de zuidzijde van de vaart is een omvangrijk plan, waarvoor nu nog geen geld is gereserveerd. De PvdA was het meest duidelijk. “It fytspaad komt der net at de ozb nei beneden giet, sa as guon partijen wolle. It giet wol better yn It Hearrenfean, mar it jild klotst noch net tsjin de plinten.”
 
 
 

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 9 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 11 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15