SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vliegende start voor Meet Up Café

Nieuws
De try-out was overweldigend, vijftig bezoekers kwamen vorige week woensdag naar het Meet Up Café in De Compagnon te Gorredijk. En dat waren er veel meer dan waar organisator Arnold Helmantel op had gehoopt. “Deze opkomst laat zien dat er een sterke behoefte is.”
Het Meet Up Café is een nieuw initiatief, bedoeld om nieuwkomers in Gorredijk en omgeving te laten kennismaken met mensen die er al langer wonen. Helmantel woont zelf in het dorp en merkte om zich heen een terughoudendheid in het leggen van contact met nieuwe inwoners, vooral met de nieuwkomers uit andere culturen. Vanuit zijn werk bij Discriminatiemeldpunt Tûmba en met steun van de gemeente Opsterland besloot hij maandelijks een Meet Up Café te organiseren. “Aan nieuwkomers was er woensdag geen gebrek, maar de Gordyksters waren wat ondervertegenwoordigd. Ik ga nu kijken hoe ik er wat meer mensen bij kan betrekken, wat jongeren vanuit de kerk en misschien de sport.”
De ontmoetingsavond voor lokale inwoners en nieuwkomers wordt elke tweede woensdag van de maand gehouden in het muziekcafé. “Er is elke keer een thema. Woensdag hebben we het gehad over de liefde en hebben we een lijst gemaakt met onderwerpen voor de volgende bijeenkomsten.”

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 13 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 15 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15