Afbeelding
diner-restaurant

Alle stoelen bezet bij integratiediner

Nieuws
Op initiatief van Tûmba en Timpaan wordt op donderdag 11 oktober voor het eerst een Nationaal Integratiediner georganiseerd in Gorredijk. Vooraf was het nog de vraag of er wel belangstelling zou zijn voor een etentje tussen oud- en nieuwkomers. “Maar het loopt storm. Alle 75 stoelen in muziekcafé De Compagnon zijn al geboekt.”
De intekenlijst laat een bonte mix zien van allerlei culturen en nationaliteiten, aldus Arnold Helmantel van Tûmba. “De verhouding tussen de oud- en de nieuwkomers schat ik op ongeveer fiftyfifty. Er zijn ook mensen van buiten Gorredijk.” Burgemeester Van Selm opent het multicultidiner en prikt zelf ook een vorkje mee. De Compagnon zorgt voor muzikale intermezzo’s tussen de gangen door. “Anders dan bij het Meet Up Café, waarbij we ook telkens maatschappelijke thema’s aansnijden, gaat het bij het integratiediner puur om gezelligheid en kennismaken met elkaar.”
Het succes van het maandelijkse Meet Up Café was voor Timpaan en Tûmba reden om aan te haken met een plan voor het integratiediner, dat op 11 oktober overal in het land plaatsvindt. Helmantel: “Timpaan stelt de keuken van De Opstap beschikbaar, of wij dan een geschikte kok wisten? Die hadden we. Bero Hannah, ooit professioneel kok in Syrië, wilde wel koken.” Ook voor vijfenzeventig man? Geen enkel probleem, aldus Bero. Hulp om bij de voorbereiding om bijvoorbeeld groente te snijden, heeft hij niet nodig. De Syrische kok kan het allemaal in zijn eentje af. Op het menu staan gerechten die alle culturen lekker vinden en probleemloos kunnen verorberen, weet Helmantel. “Bero wil graag laten zien wat hij in huis heeft.” Het Nationaal Integratiediner vormt de aftrap voor een nieuw seizoen Meet Up Café. Elke tweede woensdagavond van de maand staat ook dit jaar weer een gezamenlijk thema-etentje in De Compagnon op het programma. Het eerstvolgende is op 14 november.

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 18 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 20 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15