Afbeelding
openpodiium3

De Lijte begint de zomer

Nieuws
Als openingsact voor de vakantieweken organiseerde ZuidOostZorg afgelopen vrijdag een Open Podium in De Lijte in Ureterp. Bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers van de Lijte en Lijtehiem konden hier hun zang- of danskunsten en andere talenten laten zien.
De opening was een spektakel. Het Welzijnsteam had een collega ‘à  la Christine Deutekom’ bereid gevonden de middag te openen. Op een verhoging zong ze, gehuld in een enorme jurk. Tijdens het refrein kwamen de collega’s van het Welzijnsteam met hun hoofden uit de rok van haar jurk en zongen mee. Waarop een bewoner riep: “Sjoch der komme allegear bernstjes ut de jurk”.
Er volgende voordrachten, voorbereid en bedacht door bewoners uit de aanleunwoningen van de Lijte en Lijehiem. Sommigen waren al dagen aan het oefenen, met slapeloze nachten tot gevolg. Na de pauze kwamen twee dames verkleed in Hollandse jurk aangelopen en zongen ‘Ik geef je mijn, roosje mijn roosje’ en deelden roosjes uit aan het publiek met een kaartje met de woorden ‘Ik vind je lief’. Meerdere bewoners waren tot tranen toe geroerd, een van hen zei met een verwonderende blik: “Ik vind jou ook lief”.
De afsluiter was een bewoner die van te voren niet wilde vertellen wat hij ging doen, alleen dat het een truc was. Met pretogen startte hij een truc met een flesjes water. Maar net zoals ook de grootste goochelaars wel eens pech hebben, ging de truc niet helemaal zoals meneer thuis geoefend had. “Vanmorgen ging het wel goed”, riep hij. Dit mocht de pret niet drukken,  gelachen werd er hoe dan ook.
De vakantieweken worden georganiseerd omdat de meeste bewoners van de Lijte niet meer zelf op vakantie kunnen. Tot augustus staat de Lijte geheel in het teken van populaire vakantiebestemming zoals: Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Italië. Daarnaast wordt elke week een menu aangeboden dat past bij het land.
 

Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 19 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 21 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15