Afbeelding
seniorenwoning bejaardenwoning rolstoel oudere bejaarde aangepast wonen

Ook initiatief senioren in Gorredijk

Nieuws
Net als in Beetsterzwaag verkent ook in Gorredijk een groep senioren de mogelijkheden voor een nieuw type seniorenhuisvesting. Het plan Gorredijk is echter minder ver.
De initiatiefnemers willen om persoonlijke reden nog anoniem blijven, hun namen zijn wel bij de redactie bekend. Zij richten zich op ouderen die nu nog prima wonen, maar al nadenken over het moment dat de kinderen de deur uit zijn, het huis te groot wordt, een slaapkamer beneden gewenst is en de tuin best groot is. De initiatiefnemers willen, zoals ze het zelf zeggen, in actie komen en niet wachten tot er voor hen beslist wordt. Ze hebben plannen voor woonvormen met 15 tot 20 woningen, waar senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, maar waarin de bewoners ook bereid zijn iets te betekenen voor medebewoners/burgers als dat nodig is.
De plannen zijn nog in een voorbereidend stadium, er zijn geen concrete ontwerpen en ook geen concrete locaties. De initiatiefnemers willen wel graag op dit moment de belangstelling voor dergelijke woonvormen peilen. Bovendien zoeken ze mensen die in een werkgroep mee willen denken over het initiatief. De initiatiefnemers vinden dat dit het juiste moment is voor hun plan. Ze maken zich zorgen over de ontwikkelingen op de woningmarkt en de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg. Bovendien staat het onderwerp nu landelijk volop in de belangstelling en zijn er op meerdere plekken al mooie voorbeelden. Belangstellenden en geïnteresseerden kunnen zich voor 2 maart per mail melden op
Behoeftepeiling.senioren@outlook.com onder vermelding van naam en adres. Bij voldoende behoefte werkt de werkgroep het plan verder uit.
 

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 2 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05