Afbeelding
dundelle

Optisport nieuwe exploitant Dúndelle

Nieuws
De organisatie Optisport uit Tilburg is sinds afgelopen weekend de nieuwe exploitant van recreatiecentrum Dúndelle in Bakkeveen. Zij neemt het stokje over van de gemeente Opsterland, die tijdelijk de exploitatie overnam nadat Engel Nijholt en Andries Nijboer vorig jaar oktober afscheid namen van Dúndelle.
In overleg met het dorp zijn gesprekken gevoerd met vijf kandidaten die zich op de vacature hadden gemeld. Optisport kwam daarbij unaniem naar voren als meest geschikte kandidaat. Optisport is een particuliere organisatie die in Nederland en België actief is op circa honderd locaties. “Voornamelijk in de exploitatie van zwembaden, healthclubs en horeca,” vertelt Maria de Groot, namens Optisport het nieuwe gezicht bij Dúndelle. “Een aantal locaties is ons eigendom, maar meestal verzorgen wij de exploitatie in opdracht van de eigenaren, zoals gemeenten.”
Optisport is bijvoorbeeld ook exploitant van zwembad Wotterwille en sportcentrum De Holten in Marum. Bij Dúndelle verzorgt Optisport de exploitatie van het zwemband, de midgetgolfbaan en de bijbehorende horeca, die ook dienstdoet als dorpshuis. Het groot onderhoud van de accommodatie blijft bij de gemeente Opsterland. De Groot: “We gaan in eerste instantie gewoon op de oude voet verder met dezelfde mensen. Eventuele aanpassingen volgen pas nadat wij de accommodatie zelf helemaal kunnen beleven.”
Beleving is ook een belangrijk aandachtspunt voor het zwembad en de horeca. “De horecavoorzieningen vinden wij wel gedateerd. Maar we trekken niet zo maar de gordijnen van de muur. We gaan de komende tijd bekijken welke stijl het beste past. We ondervinden nu al veel warmte in Dúndelle en we gaan de uitdaging graag aan.” Maria de Groot heeft de leiding over Dúndelle, maar is ook manager van de voorzieningen in Marum en van een zwembad in het Groningse Onstwedde.

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 1 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 20 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 21 uur geleden