Afbeelding
kortezwaag

Extern onderzoek stichtingsmodel Kortezwaag

Nieuws
Een unanieme Opsterlandse gemeenteraad wil dat het college van B en W een externe deskundige nog eens goed laat kijken naar het stichtingsmodel rond Sportcentrum Kortezwaag.
Initiatiefnemers uit de mienskip van Gorredijk hebben de raad al in september gevraagd zich uit te spreken voor dit model, waarbij een op te richten stichting verantwoordelijk wordt voor de verdere uitwerking en realisatie van de renovatie- en uitbreidingsplannen voor Kortezwaag. Bouwbedrijf Van Wijnen speelt daarin een belangrijke rol. De gemeente Opsterland moet garant staan voor een groot deel van de financiering en jaarlijks een exploitatiesubsidie verlenen.
Twee weken geleden bij de oriënterende raadsvergadering lieten meerdere fracties al blijken nog veel vragen te hebben bij dit model. Het externe onderzoek moet zich vooral richten op de rol en de invloed van de gemeente op de investering, het proces van ontwikkeling en realisatie, de financiering en bijbehorende risico’s, de verhuur en de toekomstige bestuursstructuur. De raad wil ook graag de ervaringen in het onderzoek betrekken die met een vergelijkbare constructie bij een sporthal in Leeuwarden zijn opgedaan. De raad vraagt het college de uitkomsten van de externe analyse mee te nemen in het advies dat het in januari over het stichtingsmodel naar de raad stuurt.
Wethouder Anko Postma liet in een reactie al weten dat dit met de kerstdagen voor de deur wel een hele korte termijn is. Wanda Geertsma (VVD) antwoordde dat het college het voorstel van de mienskip al sinds september kent en ongetwijfeld al veel informatie heeft verzameld. Besluitvorming rond het stichtingsmodel staat gepland voor 31 januari (oriënterende vergadering) en 14 februari (besluitvormende vergadering).

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 8 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 12 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 19 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur 23 uur geleden