Afro dansgroep Afraw Nation.
Afro dansgroep Afraw Nation.

Afraw Nation wint het Noord Nederlands Kampioenschap

Cultuur

GORREDIJK Afro dansgroep Afraw Nation van Eijer Producties uit Gorredijk won zaterdag de eerste prijs op het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Drachten. Met hun buitengewone optreden wisten ze het publiek en de jury te betoveren en versloegen ze dertien andere teams in de finale.

Afraw Nation, opgericht in 2016 door Jenny Bhasin, is een dynamische dansgroep die zich toelegt op afrodance. Deze jonge getalenteerde dansers hebben zaterdag een bijzondere indruk achtergelaten tijdens het kampioenschap. Niet alleen waren de juryleden onder de indruk van hun optreden, maar ook het publiek werd gegrepen door hun passie en energie. Het applaus en gejuich waren oorverdovend en na afloop werden ze zelfs benaderd door andere dansers voor foto’s en felicitaties.

Jenny Bhasin, de oprichter van Afraw Nation en tevens docent bij Eijer Producties, gelooft sterk in de kracht van afrodance en de impact ervan op de dansgemeenschap in Friesland. Ze heeft met Afraw Nation bewezen dat afrodance dezelfde erkenning en waardering verdient als andere populaire dansstijlen zoals streetdance en hiphop. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer dansgroepen deze invloedrijke dansvorm in hun choreografieën opnemen.

“Dansen gaat niet alleen over bewegen op muziek. Het gaat om een gevoel van samenhorigheid en vrijheid”, aldus Jenny Bhasin. “Afrodance biedt een platform waarop iedereen kan schitteren zonder oordeel of labels. We zijn allemaal één, en dat geeft een onbeschrijflijk gevoel van bevrijding.”

Naast het succes op het Noord Nederlands Kampioenschap heeft Afraw Nation een groeiende fanbase opgebouwd via sociale media, met een sterke aanwezigheid op Instagram en TikTok. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van afrodance, biedt Eijer Producties afrolessen aan in Sneek en zal na de zomervakantie ook starten met lessen in Heerenveen.

www.eijerproducties.nl

Meer SA!

Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 1 uur geleden
Burgeeester Andries Bouwman en Theo van Kan
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 1 uur geleden
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 1 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws 1 uur geleden
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 8 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 9 uur geleden