Afro dansgroep Afraw Nation.
Afro dansgroep Afraw Nation.

Afraw Nation wint het Noord Nederlands Kampioenschap

Cultuur

GORREDIJK Afro dansgroep Afraw Nation van Eijer Producties uit Gorredijk won zaterdag de eerste prijs op het Noord Nederlands Kampioenschap Streetdance in Drachten. Met hun buitengewone optreden wisten ze het publiek en de jury te betoveren en versloegen ze dertien andere teams in de finale.

Afraw Nation, opgericht in 2016 door Jenny Bhasin, is een dynamische dansgroep die zich toelegt op afrodance. Deze jonge getalenteerde dansers hebben zaterdag een bijzondere indruk achtergelaten tijdens het kampioenschap. Niet alleen waren de juryleden onder de indruk van hun optreden, maar ook het publiek werd gegrepen door hun passie en energie. Het applaus en gejuich waren oorverdovend en na afloop werden ze zelfs benaderd door andere dansers voor foto’s en felicitaties.

Jenny Bhasin, de oprichter van Afraw Nation en tevens docent bij Eijer Producties, gelooft sterk in de kracht van afrodance en de impact ervan op de dansgemeenschap in Friesland. Ze heeft met Afraw Nation bewezen dat afrodance dezelfde erkenning en waardering verdient als andere populaire dansstijlen zoals streetdance en hiphop. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer dansgroepen deze invloedrijke dansvorm in hun choreografieën opnemen.

“Dansen gaat niet alleen over bewegen op muziek. Het gaat om een gevoel van samenhorigheid en vrijheid”, aldus Jenny Bhasin. “Afrodance biedt een platform waarop iedereen kan schitteren zonder oordeel of labels. We zijn allemaal één, en dat geeft een onbeschrijflijk gevoel van bevrijding.”

Naast het succes op het Noord Nederlands Kampioenschap heeft Afraw Nation een groeiende fanbase opgebouwd via sociale media, met een sterke aanwezigheid op Instagram en TikTok. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van afrodance, biedt Eijer Producties afrolessen aan in Sneek en zal na de zomervakantie ook starten met lessen in Heerenveen.

www.eijerproducties.nl

Meer SA!

Afbeelding
Herfst in de zomer Column 52 minuten geleden
Afbeelding
Johannes Veenema wol wat delsette mei De Gordyk Sport 58 minuten geleden
Afbeelding
Opsterland start met PeuterPlus Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
'Ik woe altyd al ûndernimmer wurde' Ondernemen 5 uur geleden
Afbeelding
Maatregelen rond Koningsdiep gericht op sponswerking Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Bezwaar kleine windmolen ongegrond Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Primera wil feestelijke verrassing zijn Nieuws gisteren
Afbeelding
Figureren in De Tocht betekent continu opletten Cultuur gisteren