Afbeelding

Voorjaarskermis in Gorredijk

Cultuur

GORREDIJK De traditionele voorjaarskermis in Gorredijk start op donderdag 4 mei (13.30-23.00 uur) op het Marktplein in het centrum. Op deze donderdag is van 18.45 tot 19.45 uur de zogenoemde prikkelarme kermis voor mensen die last hebben felle lampen en luide muziek. Licht en geluid gaan dan terug naar minimaal niveau. Aansluitend is de kermis vanwege de dodenherdenking dicht tussen 19.45 en 20.15 uur.

Vrijdag 5 mei (13.30-23.00 uur), zaterdag 6 mei (13.30-23.00 uur) en zondag 7 mei (10.00-18.00 uur) kunnen liefhebbers terecht op het kermisterrein. De eindtijden van de kermis zijn afhankelijk van de publieke belangstelling. Op zaterdag (vanaf 14.00 uur) komt de steltloopact van Khalid & Co naar de kermis. Hoog boven de hoofden danst en verleidt Sven Roeland met zijn kleurrijke sympathieke draakje jong en oud. Knorrende geluidjes en karakteristieke bewegingen maken het geheel levensecht en zullen de aanwezigen zeker niet onberoerd laten.

Op zondag 7 mei wordt de Gordykster merke gehouden met vele kramen aan weerszijden van de vaart en in de Hoofdstraat. Vele winkels in het dorp zijn dan geopend.

De gezellige kermis heeft dit jaar attracties als Break Dance, American Wipp, vliegtuigmolen, kinderdraaimolen, Lucky Cranes, Pusher, fotoschietsalon, Lijntrek en The Winner. Ook de kramen met de bekende kermislekkernijen als suikerspin/popcorn en oliebollen ontbreken niet. 

Kortingsbonnen voor de kermis zijn te vinden op facebook.com/KermisGorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Nooit weer je sleutels verliezen met deze tips Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
NoSa!: Daniel Dijkstra over toekomst lokale omroep Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland gaat niet bemiddelen in Wijnjewoude Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag Zorgboerderij De Ripen Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Doelleazen en Gaatze Bosma in feesttent Hemrik Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Grote namen geven De Skâns vertrouwen Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Dames de Sweach winnen KNVB beker Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Tips om energie te besparen op verwarmen woning Ingezonden 5 jun., 22:03