Afbeelding

Saxofoonkwartet Saks in De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Het is niet het soort act dat je doorgaans op een festival ziet, een Saxofoonkwartet. Het Friese SAKS bestaat uit vier dames die respectievelijk de sopraan, alt, tenor en baritoonsaxofoon spelen. Op 22 januari spelen ze in De Skâns. 

Opmerkelijk is vooral het begin van de show waarbij Miriam Stoffelsma een solo speelt op een gesproken rapbeat uit een boombox. Het contrast tussen de strak geklede dame met haar glimmende saxofoon en de gehavende boombox lijkt immens, maar muzikaal sluiten de twee naadloos op elkaar aan. 

Hierna speelt het kwartet voltallig twee composities die vooral steunen op de consonante klanken van de verschillende saxofoons. Gedurende de nummers gaan de individuele instrumenten telkens even hun eigen weg om elkaar uiteindelijk steeds weer te vinden. 

Hierdoor krijgen ze een beetje een speels karakter, dat door sterk technisch spel continu in stand wordt gehouden. Het is geen lange show die het viertal speelt, maar het is meer dan genoeg om het publiek van hun vaardigheden te overtuigen en bovendien muzikaal een welkome afwisseling.

Zondag 22 januari 2023
Aanvang: 15.00 uur
Entree: 12,50 euro (Incl. consumptie
)

Meer SA!

Afbeelding
Verdiende zege de Sweach op VVT Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Verrassende nederlaag koploper RWF Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei Sigerswâld: het totaal Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Yn Petear mei.... Makelaars (video) Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kijk: de eerste NoSa! Nieuws 27 jan, 18:00
Afbeelding
'Makkinga gaat niet degraderen' Sport 27 jan, 16:00
Afbeelding
Wie daagt Johan Teake uit? Sport 27 jan, 13:01
Afbeelding
Andere leningen Column 27 jan, 09:21