Afbeelding

Weekendtip: Booster Konsert

Cultuur

HEMRIK Brassband De Spijkerpakkenband uit Lippenhuizen heeft regisseur Clara Rullman uitgedaagd om voor de brassband, Toneelgroep uit Opsterland en sopraan Melissa van Voorst een theaterprogramma te maken: it Booster Konsert. De combinatie van brassmuziek, operagezang en toneelspel, verenigd in een ouderwets gezellig familieconcert is zondag 3 april te zien in Bining in Hemrik. 

Thies Nicolaï, voorzitter van De Spijkerpakkenband: “Dit Booster Konsert is de vervanger van onze kerstproductie, die door de lockdown jammer genoeg niet kon doorgaan. We hebben een aantal creatieve mensen in de band, die het idee met Clara Rullmann een tof fris lentejasje hebben gegeven. Op een grappige en luchtige manier blikken we samen met het publiek terug op de afgelopen coronaperiode. Het wordt een voorstelling met een gulle lach en misschien een traantje.”

In 2019 deed de Spijkerpakkenband mee met het iepenloftspul Animal Farm in Hemrik. De band heeft daarna contact gehouden met spelers uit die productie. Er volgden samenwerkingen in bijvoorbeeld de kerstproductie Scrooge en de Fryske Kultuer Kuier. De spelers zijn ook in het Booster Konsert van de partij. “Regisseur Clara zorgt ervoor dat alles weer naadloos bij elkaar past: de muziek en het toneelspel”, aldus Nicolaï.


Ook Melissa van der Voort doet mee aan het project. Toen ze zes jaar was wilde ze heel graag viool spelen. Na lessen op de muziekschool, werd ze toegelaten aan de vooropleiding in Groningen. En later aangenomen bij het conservatorium in Zwolle. Helaas dwarsboomde een hardnekkige schouderblessure het plezier in het spelen en het afmaken van haar studie. Via een omweg – Melissa wilde nog trombone leren spelen – is ze ongeveer twee jaar geleden begonnen met zangles. “Onze dirigent nam Melissa mee naar de Spikers, om eens met onze band te zingen. We waren echt onder de indruk van haar. En nog steeds!”


Melissa van Voorst


Het Booster Konsert wordt twee keer uitgevoerd: op zaterdagavond 2 april (19.30 uur) in de Zuiderkerk in Drachten. Op zondagmiddag 3 april (15.00 uur) in De Bining in Hemrik.

Entree: 7,50 per persoon
Kaarten: bestellen via www.muziekinopsterland.nl

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 1 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 23 uur geleden
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 23 uur geleden
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33