Afbeelding

Ria Bron-Landstra geeft een inkijk in haar leven

Cultuur

Resultaat is een heel persoonlijk boek, dat ze zondag in een soms emotionele bijeenkomst presenteerde aan familie en vrienden. Iedereen die een boek kreeg vond op het titelblad een persoonlijke noot van Ria. “Ik mocht en mei altyd graach skriuwe en ha oeral skriften lizzen.” De komst van Facebook was voor Ria dan ook een mooi medium om haar gevoelens te uiten. Ze begon er vijf jaar geleden mee, in de periode dat haar vader erg ziek was en veel te vroeg kwam te overlijden. “Dat wie foar my in emosjonele tiid. At minsken my fregen hoe’t it mei heit wie, stie ik faak fuort mei triennen yn de eagen. Doe ha ik mei heit de ôfspraak makke dat ik sa no en dan op Facebook skriuwe soe hoe’t it mei him wie. Net treurich en eameljend, it moast wol posityf wêze. Sa as heit dat sels ek wie. Sûnt dy tiid bin ik begûn om alle dagen positive, aardige, grappige en nijsgjirrige stikjes te posten.” Zowel haar man als vrienden en kennissen die haar op Facebook volgen, vroegen haar regelmatig waarom ze haar stukjes niet eens ging bundelen. “Dêr hie ik sels ek wolris oan tocht. En dan kombinearre mei de ferhalen út myn skriften, sadat dy ek foar altyd fêstlizze.”

Ze schreef berichten op Facebook en noteerde sinds haar jeugd stukjes tekst over haar leven in schriften en op allerlei briefjes. De persoonlijke notities van Ria Bron-Landstra zijn nu gebundeld in ‘Gewoon Ria’.

Hiermee was de basis voor het boek gelegd, een compilatie van familieverhalen, berichtjes en anekdotes uit Ria’s leven. Openhartig  beschrijft ze zeer persoonlijke zaken en vol humor komen de belevenissen op haar werk en thuis aan de orde.

‘Gewoon Ria’ is vanaf nu te koop bij Kariandra in Jubbega en Olden Days en  Planteyn in Gorredijk.  Op 23 september houdt ze tijdens de pompoenenmarkt in Jubbega een signeersessie.

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 4 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 23 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport gisteren
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur gisteren
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport gisteren