Kunst in Opsterland.
Kunst in Opsterland. Kunst in Opsterland.

Kunstmarkt verplaatst naar Beetsterzwaag

Cultuur
De kunstmarkt die de werkgroep Kunst in Opsterland jaarlijks in Sparjebird organiseerde, verhuist naar Beetsterzwaag. De markt wordt gehouden tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september.
De kramen komen in het Lycklamapark, in ‘Ons Huis’ zijn workshops. De werkgroep zoekt deelnemers die aan de kunstmarkt mee willen doen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via kunstinopsterland.nl. De organisatie zoekt gevarieerde kunst met kwaliteit en eigenheid. Voorstellen voor workshops van een à twee uur kunnen worden aangemeld via kunstinopsterland@hotmail.com.
Aan het einde van het jaar (28-30 december) organiseert de werkgroep in It Damshûs in Nij Beets voor de tweede keer het Midwinterkunstevenement ‘Verlost’. Daarvoor zoeken ze kunstenaars die locatie-specifieke kunst willen maken in de veenarbeidershuisjes van dit openluchtmuseum met als thema ‘Verlost’: bevrijd uit een benarde positie of een gevangenschap, in de ruime zin van het woord. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis stierf; de veenarbeiders in Zuidoost-Friesland noemden hem Us Ferlosser. In de winter is het museum normaal dicht, maar kunstenaars kunnen hun kunstprojecten laten uitvoeren in de veenarbeidershuisjes en andere gebouwtjes (ongeveer 10 locaties). Kunstenaars kunnen hun plannen voor 1 september indienen met uitgebreide beschrijving/schets van het idee en de uitvoering en informatie over de kunstenaar zelf (mail kunstinopsterland@hotmail.com). Voor geselecteerde kunstenaars is een redelijke vergoeding beschikbaar. De werkgroep zoekt ook nog nieuwe leden.

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 2 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 21 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 22 uur geleden