Afbeelding
Maartje de Roos

De Vrieswijck fase 2

Column

Eind vorig jaar startten we met de verkoop van fase 1 van De Vrieswijck in Gorredijk. De verwachtingen van belangstellenden waren hoog en werden gelukkig helemaal waargemaakt. Binnen enkele weken waren alle woningen uit fase 1 onder optie of verkocht. Daardoor kunnen we nu sneller dan verwacht ook de start verkoop van fase 2 aankondigen. 

Wederom prachtige energiezuinige woningen tegen passende prijzen. Het zou me niet verbazen dat de maandlasten je meevallen, zeker als je dat vergelijkt met de hoge huren van tegenwoordig. Daar komt bij nieuwbouw het voordeel van de lage stookkosten bij. 

Voor een stukje geschiedenis herhaal ik een deel uit een eerdere column: In 1985 had ik een weekendbaantje bij Timmerfabriek De Vries, een begrip in de regio. Ik mocht hout stapelen samen met andere pubers. Het was gezellig en het uurloon was goed. De familie De Vries zorgde met de fabriek voor veel werkgelegenheid. Een prachtig bedrijf in het centrum van Gorredijk. Bijzonderheidje: destijds liep een leiding van de fabriek onder de Nijewei door naar het zwembad om dat met de restwarmte te verwarmen. Ze waren toen hun tijd ver vooruit. 

Helaas is niets voor eeuwig. Na de crisis in de woningmarkt ging het bedrijf (inmiddels in buitenlandse handen) in 2013 failliet. Ondertussen was ik van ‘houtstapelaar’ via taxichauffeur, betonmixer, buschauffeur naar makelaar getransformeerd. Eind 2019 mocht ons kantoor advies geven voor herontwikkeling op het De Vries-terrein. We zijn erg trots op het feit dat dit advies ten grondslag heeft gelegen aan de nieuwe wijk ‘De Vrieswijck’. Een wijk voor starters, jonge gezinnen maar ook voor senioren.

Op 18 april a.s. is de start verkoop fase 2 in De Skans.

Sierd Moll

Sierd Moll makelaars Gorredijk

Meer SA!

Sietse en Leentje van den Berg waren altijd samen in de winkel actief.
Sietse en Leentje stoppen met Wooncentrum Ondernemen 3 uur geleden
Afbeelding
Digitale erfenis Column 4 uur geleden
Burgemeester Andries Bouwman opende de buitenexpositie.
Blijvende indrukken van Jan Loman Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Humanitas Eetcafé genomineerd Nieuws 8 uur geleden
Arend Waninge
Dekoarum Column 22 mei, 12:01
Silvan Siebenga (rechts) viert feest met Olaf Nijholt die tegen MKV’29 twee keer scoorde en daarmee Bakkeveen voor degradatie behoedde.
Toekomst voetbal Bakkeveen vol vraagtekens Sport 22 mei, 08:06
Afbeelding
Discussie over opvang vluchtelingen Nieuws 22 mei, 08:04
Er kwamen zo'n vierhonderd mensen naar het Fredesfestival in Nij Beets.
De draden van contact op Fredesfestival Nieuws 21 mei, 15:39