Afbeelding
Maartje de Roos

De Vrieswijck fase 2

Column

Eind vorig jaar startten we met de verkoop van fase 1 van De Vrieswijck in Gorredijk. De verwachtingen van belangstellenden waren hoog en werden gelukkig helemaal waargemaakt. Binnen enkele weken waren alle woningen uit fase 1 onder optie of verkocht. Daardoor kunnen we nu sneller dan verwacht ook de start verkoop van fase 2 aankondigen. 

Wederom prachtige energiezuinige woningen tegen passende prijzen. Het zou me niet verbazen dat de maandlasten je meevallen, zeker als je dat vergelijkt met de hoge huren van tegenwoordig. Daar komt bij nieuwbouw het voordeel van de lage stookkosten bij. 

Voor een stukje geschiedenis herhaal ik een deel uit een eerdere column: In 1985 had ik een weekendbaantje bij Timmerfabriek De Vries, een begrip in de regio. Ik mocht hout stapelen samen met andere pubers. Het was gezellig en het uurloon was goed. De familie De Vries zorgde met de fabriek voor veel werkgelegenheid. Een prachtig bedrijf in het centrum van Gorredijk. Bijzonderheidje: destijds liep een leiding van de fabriek onder de Nijewei door naar het zwembad om dat met de restwarmte te verwarmen. Ze waren toen hun tijd ver vooruit. 

Helaas is niets voor eeuwig. Na de crisis in de woningmarkt ging het bedrijf (inmiddels in buitenlandse handen) in 2013 failliet. Ondertussen was ik van ‘houtstapelaar’ via taxichauffeur, betonmixer, buschauffeur naar makelaar getransformeerd. Eind 2019 mocht ons kantoor advies geven voor herontwikkeling op het De Vries-terrein. We zijn erg trots op het feit dat dit advies ten grondslag heeft gelegen aan de nieuwe wijk ‘De Vrieswijck’. Een wijk voor starters, jonge gezinnen maar ook voor senioren.

Op 18 april a.s. is de start verkoop fase 2 in De Skans.

Sierd Moll

Sierd Moll makelaars Gorredijk

Meer SA!

Ties Pander van TC Lauswolt
Sa! Sport: tennisser Ties Pander wil naar Hoofdklasse Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Zwembad De Delte opent met nieuwe waterglijbaan Nieuws 7 uur geleden
Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport gisteren
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 28 apr, 10:47
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54