2020
Sierd Moll Makelaars
2020 Sierd Moll Makelaars Maartje Roos

De baas als voorbeeld

Column

Vorige week was een hele bijzondere! Op donderdag kreeg ik, achteraf bekeken, een soort cursus. Volgers op social media weten dat ik nogal een Bruce Springsteen-fan ben. Al sinds 1985. Ja, we worden oud. Bruce, ‘the Boss’, is 73. Op papier een oude baas, maar hij geeft nog optredens waar jongere artiesten alleen maar van kunnen dromen. Wat een baas! 

Na zijn zeer energieke optreden afgelopen donderdag in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam liet hij de 60.000 fans onder de indruk achter. Hoewel het zeker niet mijn eerste bezoek aan Bruce & the E Street Band was, hoorde ik ook bij de bezoekers die hij weer imponeerde. Een optreden van maar liefst drie uur, zonder pauze. Maximale inzet en pure passie. Verrassende nummers tussen de grote hits met inspirerende songteksten. 

Geholpen door zijn fantastische team, the E Street Band. We hoorden vooraf zijn goede voorbereiding in de verte, want ondanks dat hij al duizenden optredens in zijn zestigjarige carrière heeft neergezet, doet hij in de middag nog wel eerst zelf de soundcheck om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Na een nachtje slapen bedacht ik me dat dit mooie uitje eigenlijk als verplichte kost voor toekomstige (of bestaande) ondernemers zou moeten gelden. Zeer leerzaam, want na een concertbezoek heb je kunnen ervaren hoe het is om meer te presteren dan de klant verwacht. Om te werken met passie voor je vak en met liefde voor de klant. Met 100% inzet, samen met je team! En als het even minder gaat, toch het beste maken van een minder mooie situatie. Voor dat laatste moet je wel even de songteksten beluisteren.

Wij gaan in ieder geval geïnspireerd verder!

Sierd Moll

Makelaardij Sierd Moll Gorredijk

Meer SA!

Afbeelding
Jonge wagenbouwers: Welkom in Europapa Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Ons eigen fotomodelletje Column 2 uur geleden
Afbeelding
Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Kijk live: Lintjesregen in Opsterland Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterlandse pick-up gaat naar Oekraïne Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: de framedrums van Saffraan Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: zwembad De Delte opent zaterdag Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Opsterland plaatst kraamverblijven voor vleermuizen Nieuws 25 apr, 08:20